14.–18. juni

Tabanka: Limbo

Intro

Perhaps that's what all human relationships boil down to: Would you save my life? or would you take it?

Limbo var opprinnelig en fysisk begravelsesdans fra Trinidad & Tobago. I denne forestillingen tar Tabanka Dance Ensemble for seg den svarte kroppens eksistens og tilhørighet i Norge og Vesten. Limbo er motsetninger, stedet mellom liv og død, virkelighet og myte. Det er slavenes begravelsesdans og Vestens drikkelek. Forestillingens kunstneriske kjernepunkt trekker dypt på tradisjonelle og moderne ritualer og skaper et eget rom hvor myten, fantasien, virkeligheten og skyggene materialiserer seg inn i en vestlig identitet.

Limbo er tettpakket med rytme og ærlighet. En bris, en bevegelse, et felleskap.

Limbo danses til originalmusikk komponert av den anerkjente musikeren og komponisten Malika Makouf Rasmussen. Hennes arbeider problematiserer møter mellom ulike kulturer. Som musikalske virkemidler benytter hun ulike teknikker der hun utforsker blant annet ny anvendelse av tradisjonsinstrumenter fra særlig Afrika. I dette ligger blant annet å utvikle egne spilleteknikker og innspillingsmetoder for å frembringe nye klanger i møte med et elektronisk lydlandskap, og der både tung rytmikk og minimalistiske bevegelser sirkler inn kontraster og sammensmeltninger av ulike uttrykk.

 

 • Koreograf Thomas Talawa Prestø
 • Musikk Malika Makouf Rasmussen
 • Kostyme mo9k

Om Tabanka

Tabanka Ensemble er kjent for sine sjelfulle koreografier, undulerende ryggrader, og pulserende rytmer. Utøverne inntar ikke rollen som minoriteter og tar snarere en naturlig og sentral rolle i sine egne dansede historier. Tabanka er et unikt kompani i norsk sammenheng og inviterer for fjerde gang til Urpremiere på Den Norske Opera & Ballett

Trailer

r Tabanka Dance Ensemble

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 200 NOK
 • /
  Ingen pause

juni 2017

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt