12. oktober

Marinemusikken: Bernstein 100 år

Marinemusikken hyller dirigenten og komponisten Bernstein

Ferdigspilt

Intro

Den amerikanske komponisten og dirigenten Leonard Bernstein ville fylt 100 år i 2018. Dette må selvsagt markeres! Sammen med solistene Eir Inderhaug og Thomas Ruud byr Marinemusikken på et program som viser den store bredden i Bernsteins musikalske univers. Selvsagt står musikk fra West Side Story og Candide på programmet, men konserten byr også på sjeldnere framført musikk som 2. sats, Profanation, fra Bernsteins 1. symfoni.

Kongelige Norske Marines Musikkorps, populært kalt Marinemusikken, er et av fem norske profesjonelle militærkorps. Marinemusikken har fra sin base i Horten, men har blant annet turnert i USA, Frankrike, Russland, Kina og Spania – i tillegg til at korpset jevnlig gjør militære og sivile oppdrag her hjemme. Marinemusikken har også vært i Afghanistan ved flere anledninger og spilt for norske og utenlandske tropper.

Eir Inderhaug har etablert seg som en av de fremste norske sangerne og gjør seg bemerket på operascener rundt om i Europa. Etter operadebuten i 1999 ved Det Kongelige Teater i København har hun gjestet operahus som Bayerische Staatsoper, Theater Bremen, Komische Oper Berlin, og Göteborgsoperan. Hun opptrer også jevnlig på Den Norske Opera & Ballett, sist som Nattens dronning i Tryllefløyten.

Etter sin debut ved Den Norske Opera & Ballett i 1994, har Thomas Ruud jevnlig opptrådd i roller som Don José i Carmen, Pinkerton i Madama Butterfly, og Rodolfo i La bohème. Han har også vært engasjert ved flere store operahus, som Staatsoper Stuttgart og Staatsoper Hannover. Han er også godt kjent med landets kirker, som en av tre tenorer som turnerer med Hanne Krogh på hennes julekonserter.

Marinemusikken har opparbeidet seg et ry som et av Nord-Europas ledende blåseorkestre, og en rekke store artister – innenfor så og si enhver musikalsk genre – har ønsket å jobbe med dem opp gjennom årene. Marinemusikkens samarbeid med Erik Bye resulterte i CD-utgivelsen I dur og brott som i 2003 ble belønnet med en Spellemannpris. Høsten 2017 mottok korpset YAMawards 2017 Best Large ensemble for skoleforestillingen Planetene. Marinemusikkens sjefsdirigent, Bjarte Engeset, dirigerer konserten.

Utvalgte verker av Leonard Bernstein

Program

Elegy for Mippy (Trombone, solo)
Vals  fra Divertimento for orkester
Candide (Ouverture)
Candides lament
Glitter and be gay
Oh, happy we
Auto-da-fe
Make our garden grow
 

Pause

 
Vals  fra Divertimento for orkester
Profanation fra Jeremiah
Blues fra Divertemento for orkester
What a movie
Prolog fra Symphonic dances (West Side Story)
Maria
Mambo fra Symphonic dances (West Side Story)
Balcony scene / Tonight
Fuge fra Symphonic dances (West Side Story)
Somewhere fra Symphonic  dances (West Side Story)
 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 345 NOK
 • /
  1 pause

oktober 2018

Ferdigspilt