10. mars

Göteborgs Symfoniker

Sveriges nasjonalorkester med stjernepianisten Hélène Grimaud 

Ferdigspilt

Intro

«Et av verdens mest formidable orkestre», er ord som den britiske avisen The Guardian har brukt for å beskrive Sveriges nasjonalorkester, Göteborgs Symfoniker. Nå inntar orkestret Hovedscenen sammen med den fremtredende pianisten Hélène Grimaud. Dirigent er finske Santtu-Matias Rouvali, orkestrets nytilsatte sjefdirigent.

Göteborgs Symfoniker har turnert i USA, Europa, Japan og Asia, og har spilt i de viktigste konserthusene og ved de største festivalene verden rundt. I 2015 turnerte orkestret i Kina og Tyskland med sin første gjestedirigent, Kent Nagano, og gir hvert år rundt 100 konserter i Gøteborgs konserthus. Fra og med høsten 2017 er Santtu-Matias Rouvali orkestrets sjefsdirigent.

Den franske pianisten Hélène Grimaud blir regnet for en av verdens ledende pianister, og er hyllet for sine følelsesladde og intense tolkninger. Hun har vært solist med de største orkestrene i USA og Europa, som Berlinfilharmonikerne under Claudio Abbado og New York Philharmonic under Kurt Masur. Hun startet ved Paris-konservatoriet som 13-åring, og utga sin første prisbelønte plate allerede som 15-åring. Grimaud er også kjent for sitt brennende engasjement for ulver, og har opprettet sitt eget ulvesenter med levende ulver i New York.

 • Gratis introduksjon en halv time før forestilling

Program

Richard Strauss: 
Suite fra Rosenkavaleren
Ludwig van Beethoven: 
Klaverkonsert nr. 4 (Solist: Hélène Grimaud)
Jean Sibelius: 
Symfoni nr. 1

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 495 NOK
 • /
  1 pause

mars 2018

Ferdigspilt