15. april

Klaverserien: Håvard Gimse

Solokonsert med en av Norges fremste musikere

 

Ferdigspilt

Intro

Håvard Gimse regnes som en av Norges fremste musikere, med et bredt og allsidig repertoar. Han er ettertraktet både som solist og kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør.

Etter sin diplomeksamen ved Hochschule der Künste Berlin i 1995, fortsatte han sine studier med professor Jiří Hlinka i Norge. I 1987 mottok Håvard førsteprisen i Jugend Musiziert Competition, og siden har han mottatt en rekke av de mest prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia, blant andre Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996 og Sibeliusprisen i 2004. Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for sin framførelse av Beethovens samlede cellosonater.

Hans forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artister på denne arenaen. For sitt arbeid med å fremme mindre kjent musikk herfra har han høstet gode kritikker, og mottatt priser fra Diapson og Gramophone Critics Choice.

Som konserterende pianist har Gimse gjort omfattende turneer i Skandinavia, og spilt med orkestre som Stockholm Filharmoniske Orkester, Oslo og Bergen Filharmoniske orkestre, Finske Radio, Århus Symfoniorkester, Danske Radios orkester og Norrkøping Symfoniske Orkester. Videre har han gjestet Baltimore og Birmingham Symphony Orchestras, Royal Philharmonic Orchestra og Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Japan Philharmonic Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra, Prague Symphony, Frankfurt Radio og Konzerthausorchester Berlin og Belgian National Philharmonic Orchestra.

Håvard Gimse har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, inkludert Wigmore Hall, Carnegie Hall (New York), Palais des Beaux Arts (Brüssel), og Concertgebouw (Amsterdam). Av kammermusikk kan nevnes samspill med Truls Mørk i en årrekke, med flere turneer bl.a. til USA, Japan og Italia. Berlin Konzerthaus og Carnegie Hall med Tine Thing Helseth er også blant merittene, samt konsertopptredener i Beethovenhaus Bonn med Alina Pogostkina og Wigmore Hall med Marianne Thorsen.
Gimse er professor ved Norges musikkhøgskole, og gir i tillegg jevnlige mesterklasser i inn- og utland.

Les mer her!

Program vil ha hovedvekt på Schubert, og bekjentgjøres senere.

 

Program

Franz Schubert (1797–1828):

Scherzo nr. 1 B-dur, D 593 (1817)

4 Ländler fra op 171, D 790 (1823)

Ungarische Melodie, D 817 (1824)

Impromptu op 90 nr. 2, Ess-dur, D 899 (1827)

2 Moments Musicaqux fra D 780: nr. 2 Ass-dur og nr. 3 f-moll (1823-28)

Impromptu op 90 nr. 4 Ass-dur, D 899 (1827)

 

Pause

 

Sonate B-dur D 960 (1828)

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

april 2018

Ferdigspilt