27. januar

Klaverserien: Ingrid Andsnes

Med utvalgte verker av Schumann, og Ravels Miroirs

 

Ferdigspilt

Intro

Ingrids Andsnes kommer opprinnelig fra Karmøy i Rogaland. Som broren Leif Ove har hun studert hos professor Jiří Hlinka ved Barratt Due musikkinstitutt, og har en Master i Performing Arts fra Guildhall School of Music and Drama i London. Hun har vunnet både nasjonale og internasjonale priser for sitt spill, blant annet Janáčekprisen i Firkusny-konkurransen i Tsjekkia.

Andsnes har samarbeidet med mange av de fremste musikerne i Norge, som Solveig Kringlebotn, Håvard Gimse, Arve Tellefsen og Det Norske Solistkor. Hun har deltatt som solist og kammermusiker på Norges største festivaler, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Ultimafestivalen, Nordland Musikkfestuke, Hardanger musikkfest og Olavsfestdagene i Trondheim, og har vært solist med flere norske orkestre, blant annet Kringkastingsorkestret og Bergen Filharmoniske Orkester. I 2010 spilte hun inn Mozarts Klaverkonsert nr. 12 i A-dur med Telemark Kammerorkester.

I 2015 ga hun ut sin første solo-CD, med Beethovens Diabellivariasjoner for plateselskapet Simax, sammen med en nyskrevet Diabellicadenza av Lars Petter Hagen. Utgivelsen høstet strålende kritikker i norsk og utenlandsk presse, blant annet i New York Times. Hun debuterte samme høst i Carnegie Hall med samme program, til stående ovasjoner. Andsnes har for tiden et treårig arbeidsstipend fra Statens Kunstnerstipend.

Til konserten i Operaen tar hun med seg utvalgte klaververker av Schumann, og Ravels klaversuite Miroirs.

Les mer om Ingrid Andsnes på hjemmesiden hennes: http://www.ingridandsnes.com/om/

Program

Robert Schumann:
Arabesque, op.18
Papillons, op.2,
Gesänge der Frühe, op. 133
Maurice Ravel:
Miroirs

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  50 - 150 NOK
 • /
  1 pause

januar 2018

Ferdigspilt