14. januar

KORK i Operaen - Bernstein 100 år

Ferdigspilt

Intro

KORK inntar Operaen med en konsert som skal få veggene i Hovedscenen til å vibrere. Avslutningsverket markerer starten på det som burde bli det store Bernstein-året (100 år!). Hans mest kjente verk er West Side Story, den gripende og heftige Romeo og Julie-inspirerte historien som finner sted i New Yorks bakgater, med jazz, latinamerikanske rytmer og symfonisk musikk i en eksplosiv blanding.

Og dette må sies: Om det er ett norsk orkester som virkelig kan få denne musikken til å pulsere og svinge, så er det KORK. De får god drahjelp av dirigenten Christian Vásquez, fra Venezuela og sjefdirigent i Stavanger Symfoniorkester.

Christianne Stotijn er en av verdens fremste Mahler-tolkere og har sunget Wunderhorn-sanger med KORK (og OFO) før. Her tar hun for seg sangsyklusen som kanskje mer enn noe befester Mahlers fantastiske evne til å uttrykke og fargelegge et dikt med et helt orkester, samtidig som stemmen alltid bærer igjennom.

Christiane Stotijn Foto Stephan Vanfleteren

Om du bare kommer for å høre Rückerts sterke tekst og Mahlers musikk til Ich bin der Welt abhanden gekommen, er det god nok grunn til å være i Operaen denne kvelden.

Program

Felix Mendelssohn: Hebridene
Gustav Mahler: Rückert-Lieder
Leonard Bernstein: Symfoniske danser fra West Side Story

NB! Ingen introduksjon før denne konserten

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 395 NOK
 • /
  1 pause

januar 2018

Ferdigspilt