13. januar

Lørdagskonsert: Musikkens edle og noble karakter

Med fagotten i sentrum - verk av Jean Françaix, Lasse Thoresen og Franz Schubert

Ferdigspilt

Intro

Fagotten står i sentrum under sesongens tredje lørdagskonsert. Solofagottist i Operaorkestret, Kari Foss, viser frem de solistiske og klanglige mulighetene i instrumentet, og byr på kammermusikkverker av Jean Françaix, Lasse Thoresen og Franz Schubert.

Musikken til den franske komponisten Jean Françaix kan beskrives som lys og delikat, med melodiske linjer. Françaix utforsket yttergrensene av instrumentets muligheter, noe som blant annet kommer til uttrykk i hans Divertissement for fagott og strykekvintett – et verk med både rytmisk snert og tydelig melodiføring.

En av Françaixs inspirasjonskilder var komponisten Franz Schubert. Hans Oktett i F-dur regnes som noe av det ypperste innen kammermusikk, og er skrevet for strykekvintett, fagott, klarinett og horn. Verket var et naturlig valg for Operaorkestrets musikere da Lørdagskonsertserien startet for snart ti år siden, og musikerne er glade for å kunne presentere det igjen – for et stadig større publikum.

Konserten byr også på Lasse Thoresens Trio for fagott, vibrafon og kontrabass.

Operaorkestrets lørdagskonserter

I denne konsertserien med kammermusikk møter vi medlemmer i Operaorkestret i et annet format enn det vi kjenner fra orkestergraven. Fire helger denne sesongen stiller orkestret i mindre grupper, og musikerne byr på sine musikalske favoritter.

Program

Jean Françaix:
Fagottkvintett
Lasse Thoresen:
Trio for fagott, vibrafon og kontrabass
Franz Schubert:
Auf dem Strom, D.943
Oktett i F-dur, D.803

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  50 - 150 NOK
 • /
  1 pause

januar 2018

Ferdigspilt