30. september

Mari Boine i Operaen

I samarbeid med Atomic Soul

Ferdigspilt

Intro

Mari Boine er stadig aktuell med fjorårets utgivelse See The Women som ble omfavnet av et unisont kritikerkorps. Albumet har fått terningkast 5 over hele linja, og Aftenposten mener hun virkelig kommer under huden på lytterne. Videre kaller de det «en fantastisk sfærisk meditasjon full av melankoli og mystikk», med «meningsfulle sanger som bærer i seg både en indre kraft og en ytre skjønnhet»

Dette er en debut på to måter for den samiske artisten Mari Boine — første album som er på engelsk, og hennes første album på labelet MPS, spilt inn av produsenten Tobias Frøberg. Melankolsk sfærisk pop-lyd treffer et sofistikert lyrisk konsept. Selv sier hun: "Jeg har sunget på morsmålet mitt i 30 år, og det var på tide å gjøre noe annet! Jeg liker utfordringer, og det å skulle synge på engelsk, samtidig som jeg entret pop-verdenen jeg hadde drømmer om som tenåring — DET var en ordentlig utfordring! Nå gleder jeg meg veldig til å spille låtene live sammen med mitt fantastiske band”.

8. november 2016 ble Mari Boine 60 år. Hun har styrken og karismaen en superstjerne verdig. Siden debuten for 30 år siden har hun levert en helt utrolig innholdsrik diskografi, og spredd vår felles kulturarv over hele verden. Hun har blitt hedret for dette — med Spellemannspriser, Rockheim Hall of Fame, Nordisk Råds Musikkpris, Samerådets Ærespris, Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, Finmark Fylkes Kulturpris, Norsk Kulturråds Ærespris, Anders Jahre’s Kulturpris, utnevnt til statsstipendiat og mye mer – en liste som kan ta pusten fra de fleste.
Den samiske aktivisten og sangeren har realisert drømmer fra ungdommen, og på den måten utvidet sitt repertoar på en forbløffende måte. See The Woman er et nydelig stykke kunst. Og at hun fra før av innehar en magnetisk scenekraft er utvilsomt. Så det er bare å sikre seg billett, det ligger an til en magisk aften i Operaen.

 • Lapp Affairs – unfinished buisness er avlyst grunnet sykdom. 
 • For publikum som har kjøpt billett til Lapp Affairs – unfinished buisness — og ønsker å gå på konserten med Mari Boine — gjelder allerede kjøpte billetter, og du trenger du ikke gi oss beskjed om dette. Billetter til Lapp Affair vil gjelde som adgangstegn på Mari Boine i Operaen
 • Alle som har kjøpt billetter til Lapp Affair vil bli kontaktet pr epost.

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  470 - 570 NOK
 • /
  Ingen pause

september 2018

Ferdigspilt