11. januar

Marinemusikkens nyttårskonsert

Wienerkonsert med Marinemusikken

Ferdigspilt

Intro

Kongelige Norske Marines Musikkorps ønsker deg velkommen til å feire det nye året med en ekte «Wienerkonsert» med wienervalser, winerouvertyrer, operetter og duetter på Scene 2. Marinemusikken, som orkesteret kalles på folkemunne, har med seg solistene Isa Katarina Gericke og Thorbjørn Guldbrandsøy, og det hele ledes av dirigent Arvid Engegård. Marinemusikken har holdt nyttårskonserter siden tidlig nittitall, og denne musikalske feiringen av det nye året blir bare mer populær blant publikum for hvert år som går.

Nyttårskonserter har en lang og tradisjonsrik historie. Wienerfilharmonikerne, som ble stiftet så tidlig som i 1842, arrangerte nyttårskonsert første gang 31. desember 1939 og det ble i hovedsak fremført verker fra Straussdynastiet. Siden 1941 har konserten blitt avholdt første nyttårsdag og nyttårskonserten har blitt TV-overført siden 1959. I dag direktesendes konserten i over sytti land. Tradisjonen med å sette opp nyttårskonserter har siden starten spredt seg til store deler av verden, og det arrangeres i dag nyttårskonserter i mange land. Marinemusikkens nyttårskonsert føyer seg således inn i en lang musikalsk tradisjon.

Biografier

Thorbjørn Gulbrandsøy

Bergenseren og tenoren Thorbjørn Gulbrandsøy er ansatt som solist ved Den Norske Opera & Ballett, der han blant annet har sunget Tamino i Tryllefløyten, Styrmannen i Den flyvende hollender, Andres i Wozzek og Beppe i Pagliacci. I 2008 sang Guldbrandsøy Pelléas i Independent Operas produksjon av Pelléas et Mélisande på Sadlers Wells Theatre i London. I 2011/12 sesongen sang han sin første Rodolfo i La bohème, samt tenor-partiet i Haydns Skapelsen. Han har blant annet sunget ved Nationale Reisopera i Nederland, Bergen Nasjonale Opera og ved Staatsoper Berlin. I 2015 var Gulbrandsøy engasjert til å synge Romeo i Gounods Romeo og Julie på turné med Riksteatern i Sverige. Samme år sang han tenorpartiet i Mozarts Requiem med Oslo-filharmonien, der han var tilbake høsten 2016 som solist i Boulangers Faust et Hèlén og i mai 2017 i Brecht/ Weills De syv dødssynder.

Isa Katharina Gericke

Sopranen Isa Katharina Gericke er kjent for sin allsidighet innen konsert, kammermusikk og opera. Repertoaret spenner fra barokk til samtid. Med en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser har hun gjort seg bemerket med sine konsertforestillinger om sangerinnene Eva Sars Nansen, Jenny Lind og Kirsten Flagstad.

Isa har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin. Hun har vunnet en rekke priser, bl.a Det Norske Selskabs aller første Wessel-pris for sitt arbeid med å fremme norsk vokalmusikk. Operadebuten fant sted i 2003 som Grete i Humperdincks Hans og Grete ved Den Norske Opera. Siden har hun tolket roller som bl.a. Euridice i Monteverdis Orfeo, Pamina og 1. Dame i Mozarts Tryllefløyten og Euridice i Glucks Orfeo ed Euridice ved operahus og festivaler i Norge og Tyskland. Sommeren 2010 og 2011 sang og spilte hun rollen som Gudrun i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad i regi av Bentein Baardson. 2014 debuterte Isa Katharina som Michaela i Carmen av George Bizet i Trondheim. Solistengasjementene inkluderer samarbeid med bl.a Oslo Filharmonien, Akademie für alte Musik Berlin, Bremer Filharmonikerne, Kingkastingsorkesteret, TrondheimSolistene, BBC Symphonic Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Tsjekkisk Filharmoni, og dirigenter som Sir Andrew Davies, Manfred Honneck, Philippe Herreweghe, Rinaldo Alessandrini, Antonello Manacorda og Ole Kristian Ruud. For plateselskapet Simax Grappa har Isa gjort en rekke innspillinger. Siden 2001 har Isa vært kunstnerisk leder for de årlige Glogerfestspillene på Kongsberg.

Arvid Engegård

Arvid Engegård er en norsk fiolinist, pianist og dirigent. De siste årene har han utviklet en karriere som dirigent. Han har ledet BBC Concert Orchestra, Ljubliana Philharmonic, Mozarteum Orchestra Salzburg, Sveriges Radio Symfoniorkester, Winterthur Symphony Orchestra, samt en rekke norske orkestre – inkludert Oslo Filharmoniske Orkester.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 345 NOK
 • /
  1 pause

januar 2018

Ferdigspilt