8. april

Det norske kammerorkester/Oslo Camerata

Opplev to av landets fremste kammerorkestre med klarinettist Martin Fröst

Ferdigspilt

Intro

Det Norske Kammerorkester og Oslo Camerata forener sine styrker og spiller for første gang sammen på podiet. På programmet står et de fremste verkene skrevet for to strykeorkestre: Vaughan Williams' Fantasia on a theme by Thomas Tallis, i tillegg til Beethovens berømte Symfoni nr. 5 (Skjebnesymfonien).  Og dessuten byr vi på to spennende verk med Martin Fröst som klarinettsolist!

I vårt første samarbeid med Oslo Camerata er fantasien til Vaughan Williams et ’must‘. Her kan vi endelig brette verket ut i hele sin store strykeklang, når vi nå har to fulle strykeensembler å spille på. Så får vi Martin Fröst tilbake igjen, etter at han sist gang besøkte oss i rollen som sesongens kunstneriske gjesteleder i 2014. Denne gang kommer han med to nyskrevne verk. I stykket Emerge av Jesper Nordin blir bevegelsessensorer koblet til klarinetten, og ut fra bevegelsene til Martin Fröst blir disse omdannet til en del av komposisjonen. I tillegg blir bevegelsene også til en videoinstallasjon som projiseres bak orkesteret.

Og så har vi foreløpig hoppet over en av Beethovens symfonier og gått direkte på nummer 5. Vi måtte rett og slett falle for fristelsen når vi nå har den store salen i Operaen med et dobbelt strykeensemble tilgjengelig.

Martin Fröst

Martin Fröst er en fremragende musiker, kjent for å tøye musikalske grenser og stadig utvikle konsertformen. Som en av verdens fremste klarinettister, spiller Fröst jevnlig med orkestre som Concertgebouw Orchestra Amsterdam, New York Philharmonic, Gewandhausorkesteren Leipzig, og dirigerer Academy of St. Martin in the Fields og Royal Stockholm Philarmonic Orchestra. Komponister som Krzysztof Penderecki, Anders Hillborg og Bent Sørensen har skrevet klarinettkonserter for ham. Han spiller også kammermusikk i verdens fremste konsertsaler og festivaler sammen med mange av dagens ledende musikere. I 2014 ble Fröst tildelt den prestisjetunge prisen Léonie Sonning, og er dermed i selskap med prisvinnere som Igor Stravinsky, Alfred Brendel og Sir Simon Rattle. 

Det Norske Kammerorkester

Det Norske Kammerorkester har fra starten i 1977 markert seg på den internasjonale konsertarena. Orkesteret har gjestet konsertsaler over store deler av Europa, USA, og Asia, og gjort nærmere 40 innspillinger – blant annet sammen med solister som Leif Ove Andsnes, Terje Tønnesen, Iona Brown, Lars Anders Tomter og Tine Thing Helseth. Musikerne har alltid lagt vekt på å presentere musikk fra egen tid, og som en del av dette, bestiller og urframfører de stadig nye verk av norske og utenlandske komponister.

Oslo Camerata

Oslo Camerata (OC) har sitt utspring i Barratt Due musikkinstitutt og er «Ensemble in Residence» ved instituttet. Gruppen har fra starten i 1998 gjort seg bemerket gjennom hyppige utenlandsturneer til en rekke land i Europa, samt India, Mexico og Brasil. Orkestret består av profesjonelle musikere, men også utvalgte topptalenter, som her får uvurderlig profesjonell erfaring. Gjennom årene har orkesteret samarbeidet med solister som Truls Mørk, Misha Maisky, Julian Rachlin og Henning Kraggerud. OC har gjort flere kritikerroste innspillinger bl.a. for plateselskapet Naxos, og for de nettbaserte selskapene ContraClassics og Music in Motion.

 • Gratis introduksjon en halv time før forestilling

 

 • Medvirkende Det Norske Kammerorkester, Oslo Camerata
 • KlarinettMartin Fröst
 • Leder og dirigent Arvid Engegård

Program

Ralph Vaughan Williams:
Fantasi over et tema av Thomas Tallis

Göran og Martin Fröst:
Nomadia for klarinett og orkester

Jesper Nordin:
Emerge for bevegelsesstyrt klarinett og orkester

Jakob Mülrad:
Angelus Novus

Ludwig van Beethoven:
Symfoni nr. 5 i c-moll, op. 67

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 395 NOK
 • /
  1 pause

april 2018

Ferdigspilt