2.–4. februar

Nordic Black Theatre: Hope Road 56 Revisited

Dansedrama om arven etter Bob Marley

Ferdigspilt

Intro

I dansedramaet Hope Road 56 Revisited utforsker Nordic Black Theatre arven etter reggaelegenden Bob Marley og historiene om miljøet rundt ham.

Bob Marley døde 11. mai 1981. Det er 36 år siden. Han ble 36 år gammel.

Hope Road 56 er adressen til Bob Marleys bopel i Kingston, den jamaikanske hovedstaden. På 1970-tallet var stedet et rastafarisenter, der forskjellige mennesker fra alle samfunnslag kunne møtes. I dag er stedet kun en turistattraksjon.

Dramatiker og regissør Cliff Moustache var der i 1979. Han fikk oppleve Bob på nært hold; de spilte fotball sammen og hadde mange flotte kvelder med lange samtaler. Nå har han laget en forestilling med utgangspunkt i sitt møte med Bob Marley og miljøet rundt ham.

Det skjedde mye i Hope Road 56, av både glade og tragiske hendelser. Enkelte ønsket å se Bob Marley død. Han ble skutt der en natt, men overlevde. Totalt var det syv mislykkede attentater mot Bob Marley. Hvorfor?

Hope Road 56 har vært kulisse for mange historier, som forsvant med Bob Marley da han døde. I denne produksjonen får vi et innblikk i noen av disse historiene. Reggaebandet på scenen fletter Bob Marleys musikk sammen med en utrolig tilbakereise i opplevelser og drama.

Hope Road 56 Revisited er Nordic Black Theatres siste stykke i en serie produksjoner om Bob Marley, der de over en 20-årsperiode har utforsket musikken og poesien hans, samt ulike perspektiver på hans liv og historiske betydning.

Manus og regi Cliff A. Moustache
Koreograf Bright Wamwanduka
Dramaturg og regiassistent Biniam A. Gezai
Produksjonen er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre og Den Norske Opera & Ballett

 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 150 NOK
 • /
  Ingen pause

februar 2018

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt