9.–15. april

Operaen 10 år

Intro

VI FEIRER 10-ÅRSJUBILEUM 

12. april markeres 10-årsdagen for åpningen av Operaen i Bjørvika. 9.–15. april inviterer vi til en egen jubileumsuke, for å feire at tusenvis av forestillinger er spilt siden åpningen i 2008. I tillegg er Operaen som institusjon 60 år.

I løpet av denne uken byr vi på et variert utvalg av opera- og ballettforestillinger. Vi framfører verdens mest spilte opera,Verdis La traviata  (10. og 14. april),  og Nasjonalballetten danser verk av Kylián, Forsythe og Øyen i Mesteraften (9., 11. og 12. april). I tillegg presenterer vi et sentralt verk fra norsk musikkhistorie, Ludvig Irgens-Jensens Heimferd (13. og 15. april). Det vil bli kammerkonsert med enkelte av Operaorkestrets musikere i Lørdagskonsert: Høye toner og mange fioliner (14. april), og pianisten Håvard Gimse vil holde solokonsert (15. april).

Publikum på forestillinger i jubileumsuken får et glass med drikke før forestilling og gratis forestillingsprogram.

NRK følger oss i jubileumsuka, og vil by på opera- og ballettrelatert innhold på en rekke sendeflater disse dagene. Lørdag blir det det direktesending hele dagen. Du kan lese mer om NRK-sendingene her.

Lørdag 14. april

Denne dagen åpner vi dørene kl. 10. NRK vil ha en minutt-for-minutt-sending hele dagen, der de overfører La traviata live på kvelden, «Slavekoret» fra Operataket, og etablerer studio i foajeen med en rekke av våre kunstnere og andre gjester. Verdens største operakor vil synge Verdis «Va, pensiero» (også kjent som «Slavekoret») på Operataket ca. kl. 13. Beste utsiktspunkt for publikum vil være ved Havnelageret.

Det vil også være ekstra omvinsinger på dagtid.

Ta en tur til Bjørvika, da vel!

Hele Norge snurrer

Vi vil se din piruett!

Operaen fyller 10 år og vi skal kåre Norges kuleste, rareste eller beste piruett. Del din video på Facebook eller Instagram og utfordre vennene dine til å gjøre det samme! De beste snurrene viser vi på storskjerm på Operaen i og kanskje i NRKs jubileumssending.

Vinneren får ta med hele vennegjengen på Nøtteknekkeren før jul! Husk å tagge #helenorgesnurrer.

 

Hele Norge snurrer!

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100-745 NOK
 • /
  Ingen pause

april 2018

Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt
Ferdigspilt