21. juni

Operaorkestret: A Sea Symphony

En hyllest til verdens hav og sjømenn

Ferdigspilt

Intro

Ralph Vaughan Williams' monumentale verk, A Sea Symphony, bringes her til live – med et fullsatt Operaorkester, Operakoret og solister.

A Sea Symphony består av fire satser, der teksten er hentet fra diktsamlingen Leaves of Grass av den amerikanske lyrikeren Walt Whitman. Havtemaet kommer tydelig frem i musikkens vuggende og dramatiske, men også lyriske uttrykk. Hver av de fire satsene er en optimistisk hyllest til verdens hav og heroiske sjømenn.

Karrieremessig gjennombrudd

Det er ikke få komponister som har støtt på trøbbel i arbeidet med sin første symfoni – et eksempel er Johannes Brahms, som jobbet i over to tiår før han kunne høste fruktene av sin Symfoni i c-moll. Fullt så lang tid tok det riktignok ikke for Vaughan Williams. Han startet arbeidet med det som skulle bli sin første symfoni, A Sea Symphony, da han var tidlig i 30-årene i 1903. Han hadde da komponert noen sanger, kammermusikk-stykker og noen mindre orkesterstykker, men langt fra noe nasjonalt renommé. Seks år senere la han siste hånd på symfonien, som ble hans absolutte gjennombruddsverk. Ikke bare var A Sea Symphony hans største verk så langt, med bruk av kor og solister i tillegg til orkester, det banet også vei for en ny epoke for symfonisk musikk og korsang i Storbritannia i første halvdel av 1900-tallet.

 • Gratis introduksjon en halv time før forestilling

Satser:
Nr. 1 A Song for all seas, all ships
Nr. 2 On the Beach at Night alone
Nr. 3 Scherzo – The Waves
Nr. 4 The Explorers

 • Dirigent Alexander Soddy
 • Medvirkende Yngve Søberg (bassbaryton), Katherine Broderick (sopran), Operaorkestret, Operakoret, Det Norske Solistkor, Barnekoret

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 395 NOK
 • /
  Ingen pause

juni 2018

Ferdigspilt