16. mars

Operaorkestret: Sibelius med Barenboim

Sibelius' fiolinkonsert med Michael Barenboim

Ferdigspilt

Intro

Jean Sibelius' fiolinkonsert fra 1904 kombinerer virtuoseri og symfonisk mesterhåndverk, og kjennetegnes av den mørke og egenartede klangen som også går igjen i Sibelius' symfonier. Konserten krever sin mester, og i dette tilfellet er det fiolinisten Michael Barenboim som tar utfordringen. Han blir regnet for en de mest talentfulle fiolinister i sin generasjon, og har allerede rukket å spille med orkestre som Wiener Philharmoniker, Mahler Kammerorkester under Pierre Boulez og Münchner Philharmoniker under Lorin Maazel.

Sergej Rakhmaninovs Symfoni nr. 2 ble en umiddelbar suksess da komponisten selv dirigerte urfremførelsen i 1908. Mottagelsen av hans første symfoni 11 år tidligere knuste nærmest komponisten.«Den mest pinefulle timen i mitt liv», skal han selv ha sagt om hendelsen, som resulterte i tre år med kronisk depresjon, psykoterapi og hypnose – før han endelig var i stand til å ta fatt på et nytt stort verk, Pianokonsert nr. 2. Likevel tok det enda noen år før ordet «symfoni» ikke lenger fikk ham til å skjelve, og Symfoni nr. 2 så dagens lys, fylt av komponistens velkjente vendinger og russisk melankoli.

Dirigent er venezuelanske Domingo Hindoyan. Hindoyan er født i 1980 og har dirigert orkestre som London Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Mozarteumorchester Salzburg og Philharmonia Orchestra – for å nevne noen.
Gratis introduksjon en halv time før forestilling

Medvirkende Operaorkestret, Michael Barenboim/fiolin, Domingo Hindoyan/dirigent

Program

Jean Sibelius: Fiolinkonsert i d-moll, op. 47
Sergej Rakhmaninov: Symfoni nr. 2 i e-moll

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 395 NOK
 • /
  1 pause

mars 2018

Ferdigspilt