22. april

Oslo Kammerakademi: Leipzig!

Grieg, Svendsen og Reinecke

Ferdigspilt

Intro

I denne konserten vil vi få høre verk av Grieg, Svendsen og Reinecke, med Annaleena Jämsä som solist.

Leipzig

Leipzig var Europas musikkhovedstad i andre del av 1800-tallet, og musikere fra hele Europa reiste til Leipzig for å studere. Oslo Kammerakademi vil med denne konserten sette Griegs musikk inn i en musikkhistorisk sammenheng, og gi innblikk i strømningene som preget den unge norske komponisten i Leipzig. Konserten vil vise hvordan andre komponister som levde og studerte i samme miljø, utviklet seg.

Grieg og Reinecke

Grieg reiste som svært ung musikkstudent til Leipzig for å studere hos den ruvende komposisjonslæreren Carl Reinecke. Reinecke var selv en svært produktiv komponist og fremfor alt en av Europas mest ettertraktede lærere i komposisjon. Mange av Reineckes elever har i tråd med tidsånden brukt folkemusikken som kilde for kunstmusikken. Dette gjorde imidlertid ikke Reinecke selv. Grieg sto midt i konflikten mellom de konservative komponistene, som skuet bakover i tid og fremholdt Beethoven som sitt store ideal, og de mer radikale komponistene anført av Wagner og Liszt. Fra Frankrike gjorde i tillegg impresjonistenes innflytelse seg gjeldende.

Oslo Kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck  er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

Oslo Kammerakademi fremfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning. Ensemblet har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef og Trygve Brøske.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», skrev Dagsavisens anmelder Kjell Hillveg om Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Annaleena Jämsä / Foto: Anna Julia GRaneberg

Annaleena Jämsä / Foto: Anna Julia Granberg

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

april 2018

Ferdigspilt