23. september

Oslo Kammerakademi

Musikk fra Böhmen, Mähren og Ungarn

Ferdigspilt

Intro

Både Böhmen, Mähren og Ungarn har enorme musikktradisjoner som strekker seg langt tilbake i historien. Nærheten til Østerrike og det yrende musikklivet der hadde sterk innflytelse på komponistene, samtidig som de utviklet sitt eget musikalske utrykk med røtter i lokal folklore - på samme måte som for eksempel Grieg gjorde det her hjemme. I denne konserten presenterer ensemblet noe av det aller fineste som er skrevet for blåsere. Denne musikken vitner om de sterke blåsertradisjonene i denne regionen.

Program

Leoš Janáček 
Mládí (Ungdom)

Györgi Ligeti 
Seks Bagateller for blåsekvintett

/ Pause

Antonin Dvorak 
Serenade i d moll op. 44

Oslo kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

I tillegg til historisk musikk spiller ensemblet også nyskrevne stykker, og har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef, Trygve Brøske og Gisle Kverndokk.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», var ordene fra Dagsavisens anmelder etter Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Prøvesalen
 • Pris
  :
  250 NOK
 • /
  1 pause

september 2018

Ferdigspilt