4. mai

På tå hev Sentralen

To forestillinger på Sentralen i Øvre Slottsgate 3

Ferdigspilt

Intro

På tå hev Sentralen er en vandreforestilling hvor publikum opplever fem ulike verk skapt spesielt for rommene de vises i, på Sentralen i Øvre Slottsgate 3. Fem kompanier med til sammen nitten ferdig utdannede, profesjonelle dansere, har i samarbeid med musikkstudenter fra Norges Musikkhøgskole skapt verk hvor dans og musikk er uløselig knyttet sammen med omgivelsene. Danserne er tidligere deltakere i På tå hev.

Som del av vandreforestillingen inngår også verket Orbital Body, koreografert av Nasjonalballettens danser Kristian Alm i 2016, og verket STUDIO B, koreografert av Nasjonalballettens dansere Samantha Lynch og Douwe Dekkers i 2017. Disse har tidligere blitt vist på Operaens Scene 2.

Gjennom På tå hev ønsker Den Norske Opera & Ballett å gi ungdommer mulighet til å oppleve hva dans er gjennom å danse selv. Tusenvis av ungdommer får prøve seg i en workshop, og av disse får de med spesiell interesse for dans mulighet til å videreutvikle seg. Med dette formidlingsprosjektet ønsker vi å knytte bånd til dansemiljøer over hele Norge. Kanskje ender noen som dansere, andre som dedikerte publikummere, men viktigst er at alle får muligheter til å utvikle ferdigheter som å uttrykke seg, ta initiativ, være disiplinerte og samarbeide.

Takket være sjenerøs støtte fra Sparebankstiftelsen DNB har over 2000 ungdommer tatt del i danseprosjektet På tå hev i 2017, og over 1500 vil delta i På tå hev i 2018.

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Sentralen, Øvre Slottsgate 3
 • Pris
  :
  50 NOK
 • /
  Ingen pause

mai 2018

Ferdigspilt
Ferdigspilt