9. september

Philippe Jaroussky

Himmelsk sang av kontratenor

Ferdigspilt

Intro

Mange sammenligner kontratenorenes falsettsang med himmelsk musikk. Her møtes tenorens klang med toneleiet til en sopran eller alt. I Philippe Jarousskys tilfelle er den fløyelsmyke stemmen også ispedd djevelsk virtuositet – noe som kommer tydelig til uttrykk i Händels arier, duetter og operautdrag, som han tar med seg til Bjørvika.

Her kan du høre Philippe Jaroussky synge fra Händels Radamisto, "Vile, se mi dai vita".

Med sin bemerkelsesverdige stemme har franske Philippe Jaroussky etablert seg som en av de fremste kontratenorer i sin generasjon. Nå inntar han Hovedscenen sammen med sopranen Emöke Baráth og Ensemble Artaserse, som består av 18 franske toppmusikere.

Jaroussky er født i 1978, og har i et tiår vært regnet for en av verdens fremste innen stemmefaget sitt. Ved siden av at dusin soloalbum har han medvirket på flere innspillinger av operaer og arier, og så godt som alle disse har mottatt priser og toppet bestselgerlistene.

Repertoaret hans er usedvanlig bredt, selv om hovedvekten ligger på barokkmusikk. Som en av de fremste musikerne innen tidligmusikken, har han arbeidet med ensembler som Concerto Köln, Les Arts Florissants, Le Concert d'Astrée, L'Arpeggiata og Europa Galante, og opptrådt på scener som Théâtre des Champs-Elysées i Paris, Teatro Real i Madrid og Carnegie Hall i New York – for å nevne noen.

Program

Georg Friedrich Händel:
Rodelinda (utdrag)
Ariodante (utdrag)
Giulio Cesare (utdrag)
Rinaldo (utdrag)
Utvalgte duetter og arier 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 595 NOK
 • /
  1 pause

september 2018

Ferdigspilt