14. april

Verdens største operakor

Bli med på et rekordforsøk!

Ferdigspilt

Intro

Da Operaen åpnet i april 2008, var det til lyden av «Slavekoret» («Va, pensiero») fra Giuseppe Verdis opera Nabucco. På scenen sto 450 representanter fra alle landets kommuner, sammen med folk som på ulike måter hadde bidratt til å bygge huset. Slik hørtes – og så – det ut da:

– Dette er verdens mest entusiastiske slaver, påsto daværende finansminister Kristin Halvorsen.

10 år etter er vi fortsatt entusiastiske og vil skape verdens største operakor på Operataket – der du inviteres til å være med! Ta med deg en vennegjeng, kollegaene dine, familien din eller hele det lokale koret ditt – her er det ingen krav om å være profesjonell sanger!

Sammen med Operaorkestret, Operakoret, og Barnekoret skal vi feire sangen, musikken og Operahuset med «Slavekoret» og «Hurra for deg som fyller ditt år» lørdag 14. april. Dirigent er Eivind Gullberg Jensen. NRK TV vil være til stede og filme direkte fra arrangementet.

Påmelding

Påmelding skjer via billettkjøp nedenfor. Velg billettkategori ut fra din stemmetype (sopran, alt, tenor, bass). Klikk her for noter og øvingsfiler. Det vil ikke bli gjennomført egne prøver i forkant, så alle oppfordres til å øve inn sin stemme på egenhånd, eller sammen med eget kor. 

NB! Du kan kjøpe 30 billetter pr. kjøp, men det er mulig å kjøpe/melde seg på i flere omganger.

Arrangementet er et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett og Norges Korforbund. Påmeldingsavgiften går til forbundets arbeid med å styrke korlivet i Norge i form av kompetansetiltak for kor og en stipendordning for etablering av nye kor.

Du kan melde deg på helt til lørdag 14. april!

 Praktisk informasjon:

 • Ta med varme klær og 17. mai flagg, kle deg ellers som du vil.
 • Sangteksten blir vist på storskjerm.
 • Kjempekoret vil bli delt opp i ulike stemmegrupper på Operataket.
 • Det er begrensede toalett-ressurser på området.
 • Innslipp på Operataket fra kl. 12.00, seneste oppmøte kl. 13.00, arrangementet avsluttes kl. 14.00.
 • Det blir mulig å for øvrig publikum å overvære dette gratis fra området rundt Operaen, fortrinnsvis fra området rundt Havnelagret på motsatt side av Operaen. Her vil du ha god utsikt, og alt blir overført sammen med NRK på storskjerm.

Det største øyeblikket på lørdagens gallaforestilling skjedde da vi var halvveis. Det var da et kjempestort kor – 450 korister – kom vandrende inn på scenen, kledd i alt fra nasjonaldrakt til arbeidsutstyr med vernehjelm og kjeledress, og leverte en av de mest praktfulle fremførelser av Verdis kor om de Hebraiske slaver som jeg noen gang har hørt. Men dette var ikke profesjonelle sangere. Hvert distrikt i Norge deltok med en vanlig borger for å danne allmuen av sangere. Hvis det noen sinne blir proklamert at ”vi, folket, eier teatret”, så var dette øyeblikket. 

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Operataket
 • Pris
  :
  120 NOK
 • /
  Ingen pause

april 2018

Ferdigspilt