27. januar

Klaverserien: Tor Espen Aspaas

Solokonsert med en av Norges fremste pianister

Ferdigspilt

Intro

Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere. Han ble i 2001 ansatt som førsteamanuensis i klaver-akkompagnement og i 2006 som professor ved Norges musikkhøgskole.

I 1996 mottok han sitt solistdiplom ved Musikkhøgskolen, og debuterte i Oslo året etter til strålende kritikker. Han er tildelt en rekke priser og utmerkelser, og ble i oktober 2016 utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden.

Aspaas har vært solist med flere internasjonale symfoniorkestre i tillegg til samtlige norske. Blant dirigentene han har samarbeidet med som solist, er navn som Brüggen, Sinajskij, Plasson, Karpe, Eggen, Engeset, Gupta og Engegård. Med sistnevnte urframførte han i 2011 Olav Anton Thommessens klaverkonsert nr. 3 med Trondheim Symfoniorkester.

Ved siden av konserter og verdensomspennende turneer er han jevnlig engasjert ved norske og internasjonale festivaler og serier.  Aspaas har et titalls CD-utgivelser bak seg, blant disse er verker av Beethoven, Schönberg, Berg og Webern, samt Paul Dukas’ samlede klaververker. Han var også en av initiativtagerne og kunstnerisk leder for Vinterfestspill i Bergstaden på Røros i årene 1999–2008 og i 2014. 

Program

Wolfgang Amadeus Mozart 
Fantasi i d-moll, KV 397

Ludwig van Beethoven
Klaversonate nr. 25 i G-dur, op. 79
Klaversonate nr. 31 i Ass-dur, op. 110

Pause

Ludwig van Beethoven
Fantasi i g-moll, op. 77
Klaversonate nr. 32 i c-moll, op. 111

Forestillingsdatoer

Ferdigspilt

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

januar 2019

Ferdigspilt