6. april

Nina Stemme

Gudbenådet Stemme

Intro

Nina Stemme ønsket seg et normalt liv og begynte å studere økonomi. Hun mislyktes – fordi stemmen gjorde henne eksepsjonell. Ved siden av økonomistudiene tok hun sangundervisning, noe som førte til solistoppgaver, som igjen førte henne til operastudier. Via lyriske Mozart-roller beveget hun seg til Puccini og Verdi, før hun sang sine første Wagner-roller. I dag regnes hun for å være i toppsjiktet av verdens ledende Wagner-sopraner. Da La Scala i Milano i 2012 skulle markere 200-årsjubileet for Wagners fødsel, var det Ninas stemme de ville ha.

I april 2013 ble Nina Stemme kåret til årets kvinnelige sanger i Opera Awards.

Som tonefølge har hun pianisten Matti Hirvonen, tidligere professor ved både Royal College of Music i London og ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I 2012 tiltrådte han et professorat ved Norges musikkhøgskole i Oslo. 

Les mer om Nina Stemme og hør henne synge på ninastemme.com

Skredderabonnement 

Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til vårt Skredderabonnement, og sette sammen din helt egne forestillingspakke. Du velger minst 5 forestillinger, og vi gir deg fra 20% rabatt på billettene dine!

Les mer og kjøp Skredderabonnement her

 • Medvirkende Nina Stemme, sopran / Matti Hirvonen, klaver

  Om Nina Stemme

  Om Nina Stemme

  Nina Stemme mislyktes med sine økonomistudier. Ikke fordi hun var en dårlig student, men fordi den gudbenådede stemmen gjorde henne eksepsjonell – og den kunne ikke skjules i et kor. Hun begynte å ta sangundervisning, fikk etter hvert solistoppgaver, som igjen førte henne til operastudier. Hun kom til finalen i Cardiff Singer of the World, og gikk helt til topps i Domingos Operalia-konkurranse. Hun takket nei til et tilbud fra Wiener Staatsoper og gjemte seg isteden bort i Köln for å lære mer. Via lyriske Mozart-roller beveget hun seg til Puccini og Verdi, før hun sang sine første Wagner-roller. I dag regnes hun for å være blant verdens ledende Wagner-sopran, og det var Nina Stemme La Scala i Milano ville ha da de skulle markere 200-årsjubileet for Wagners fødsel i 2012.

  "My way is to hurry slowly", har hun sagt. Ved siden av sin evne til å skynde seg langsomt, er det bakkekontakten hun får som "normal" trebarnsmor i Stockholm som gjør at hun rekker å frekventere  scener som Metropolitan, Wiener Staatsoper, La Scala, Stockholm, Zürich  og Oslo i høyt tempo.

  Pianisten Matti Hirvonen er en av de meste ettertraktede akkompagnatørene i Skandinavia. Han har tidligere vært professor både ved Royal College of Music i London og ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I 2012 tiltrådte han et professorat ved Norges Musikkhøgskole i Oslo.

  Program

  Johannes Brahms:
  Liebestreu
  Botschaft
  Meine Liebe ist grün wie der Fliederbusch
  Auf dem Kirchhofe
  Von Ewiger Liebe

  Gustav Mahler:
  Liebst du um Schönheit
  Wo die schönen Trompeten blasen
  Blicke mir nicht in die Lieder
  Das irdische Leben
  Ich bin der Welt abhanden gekommen

  PAUSE

  Richard Wagner:
  Fünf Lieder nach Gedichten von Mathilde Wesendonck 

  Kurt Weill:
  Nannas Lied
  Je ne t´aime pas
  Youkali
  Surabaya 

  Forestillingsdatoer

  Ferdigspilt

  • Scene
   :
   Hovedscenen
  • Pris
   :
   100 - 395 NOK
  • /
   1 pause

  april 2014

  Ferdigspilt