2. oktober–6. november

Søndag med Norges musikkhøgskole høst 2016

Intro

Som en del av sitt utøvende masterstudium skal studentene ved Norges musikkhøgskole gjøre en rekke konserter hvert semester. Musikkhøgskolen samarbeider med flere institusjoner i Oslo for å kunne benytte varierte spillesteder for avvikling av disse konsertene. Alt fra kirker, konsertsaler, utesteder, klubber, seniorsentre og også Den Norske Opera & Ballett er steder hvor man gjennom året kan få høre 5.–6. årsstudenter ved Norges musikkhøgskole fremføre sitt repertoar i solo- eller ensembleformat.

Konsertserien som settes opp på 1. balkong vil by på noen av de aller fremste klassiske utøverne ved NMH i dag.

Søndag 2. oktober kl. 14.00 vil tre av Norges musikkhøgskoles masterstudenter holde konsert på 1. balkong.
Det er Bojana Sovilj og Martin Bråten på klaver og Ester Forsberg på bratsj.

Søndag 23. oktober kl. 14.00 Norges musikkhøgskole inviterer til klaverkonsert av ypperste klasse! Olga Jørgensen og Siril Aufles Valberg er begge masterstudenter i klaver ved Norges musikkhøgskole. 

Søndag 6. november kl. 14.00. Dragos Andrei Cantea, klaver. 

  2. oktober

  Tre av Norges musikkhøgskoles masterstudenter holder konsert på 1. balkong!

  Bojana Sovilj og Martin Bråten på klaver og Ester Forsberg på bratsj.

   

  Program:

  Bojana Sovilj, klaver
  Edvard Grieg

  • Klaversonate i e-moll op. 7,

  Ester Forsberg, bratsj
  J.S. Bach
  Suite No. 4 in E-flat major, BWV 1010
  • Prelude
  • Allemande
  • Courante
  • Sarabande
  • Gavotte I & II
  • Gigue

  Martin Bråten, klaver
  Robert Schumann

  • (Durchaus phantastisch und leidenschaftlich vorzutragen; Im Legendenton) fra Fantasi i C-dur, op. 17

   

  Bojana Sovilj er født og oppvokst i Beograd, Serbia. Hun begynte å spille piano da hun var 9 år gammel. I løpet av hennes studietid har hun vunnet flere priser i internasjonale konkurranser, og muligens den gjeveste av de alle, førsteplassen i «Nikolai Rubinstein»-konkurransen i Paris. Hun har deltatt på mesterklasser med eminente lærere og hun har holdt mange solo konserter. For tiden studerer hun til Master på klaver ved Norges musikkhøgskole.

  Ester Forsberg er født og oppvokst i Uppsala, Sverige. Hun begynte sine studier ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og hadde deretter et år ved Det kongelige danske musikkonservatorium i København hvor hun studerte med Tim Fredriksen og Lars Anders Tomter. Ester studerer for tiden til mastergrad ved Norges musikkhøgskole hos Lars Anders Tomter pg Ida Bryhn.

  Pianisten Martin Bråten (f. 1992) vokste opp på Vegårshei i Aust-Agder. Han har studert i fire år ved UiA i Kristiansand, med Trygve Trædal og Sveinung Bjelland som lærere. I tillegg tilbrakte han et år på utveksling på Sibelius-akademiet i Helsinki, med Tarja Penttinen som lærer. Han har spilt i mesterklasser for pianister som Kevin Kenner, Jan Jiracek von Arnim, Einar Steen-Nøkleberg og Tuija Hakkila. Martin studerer nå ved Norges musikkhøgskole, med Marianna Shirinyan og Kathryn Stott som sine lærere.

  23. oktober

  Norges musikkhøgskole inviterer til klaverkonsert av ypperste klasse!

  Olga Jørgensen (f. 1992) og Siril Aufles Valberg (f. 1990) er begge masterstudenter i klaver ved Norges musikkhøgskole. Hver for seg er de to utrolig dyktige utøvere som allerede, tross sin unge alder har svært lange merittlister inneholdende mengder av konserter i store deler av verden, førsteplasser i konkurranser og deltakelser på mesterklasser innimellom utallige timer på øvingsrommet. Nå har de sammen satt sammen et fantastisk program med en del solostykker i tillegg til stykker for firhendig klaver.

  Program:

  Grieg: norske danser op.35, nr.1-3 – Olga og Siril
  Mozart: Rondo i a-moll K511 – Olga
  Chopin: etude op.10 nr.4 – Olga
  Chopin: etude op.25 nr.11 – Siril
  Shostakovich: preludium og fuge nr. 5 og 6 – Siril
  Scriabin: Sonate nr.4 op.30 – Olga
  Brahms: valser fra op.39 nr 1,6,11 og 15 – Olga og Siril
  Brahms: Ungarsk dans nr.1 – Olga og Siril

  6. november

  Dragos Andrei Cantea, klaver

  Program

  Franz Schubert Piano Sonate in B-dur, D960
  1. Molto Moderato
  2. Andante Sostenuto
  3. Allegro Vivace Con Delicate
  4. Allegro, Ma Non Troppo

  Dragos Andrei Cantea studerer for tiden hos Professor Håvard Gimse til mastergrad ved Norges musikkhøgskole på utveksling fra Enescu Conservatoire i Iaşi, Romania. Han har studert klaver siden 2011 ved National College of Arts i Iaşi og han fullførte bachelor studier på George Enescu National University of Arts hos Professor Ioana Stănescu.
  Dragos har vunnet flere nasjonale konkurranser i Romania og i 2016 kom han til semifinalen i Cantù Piano Competition i Italia. Han fremfører mye kammermusikk og er grunnleggeren av Caudella Piano Quartet på Enescu Conservatoire. I de seneste årene har han deltatt på mesterklasser med Elizabeth Sombart, Rostislav Yovchev, Håkon Austbø og Andrei Gavrilov med flere.

  Forestillingsdatoer

  Ferdigspilt

  • Scene
   :
   1. Balkong
  • Pris
   :
   50 NOK
  • /
   Ingen pause

  oktober 2016

  Ferdigspilt
  Ferdigspilt

  november 2016

  Ferdigspilt