Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Audun Kleive/Jan Bang:

Tolerance
and
Chemistry

Kjøp
Spilles
6. oktober, 19:30
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t

Improvisert elektronika i Operaen

Elektronika- og impro-guruene Audun Kleive og Jan Bang kommer til Operaen, klare til å gi deg en konsertopplevelse utenom det vanlige!

Dypt konsentrert og improvisert samspill kjennetegner Audun Kleive og Jan Bangssamarbeid. Kveldens konsert blir en oppdagelsesreise i klangstruktur, jazz og elektronika: en opplevelse du nok sent vil glemme.  

Veteraner med kjemi 

Audun Kleive og Jan Bang er to prisvinnende veteraner i norsk improvisert musikk. Perkusjonsforbildet Kleive har ulike slagverk som sitt hovedinstrument – og har vært en sentral skikkelse i det norske jazzmiljøet siden 80-tallet. Han har minst 200 utgivelser med ulike band bak seg, pluss fem album under eget navn.  

Der Kleive vet å slå ifra seg, skrur den profilerte musikeren og produsenten Jan Bang konsentrert på miksebordets knotter. Bang står blant annet bak den grensesprengende Punktfestivalen i Kristiansand. Der har Kleive og Bang gjort flere remixer sammen – før de ga ut plata The Periphery of a Building i 2017. Sammen skaper de en type musikk som har sitt utspring i jazz og Brian Eno-skolen av ambient- og samtidsmusikk. 

Internasjonalt nedslagsfelt 

De to er ettertraktede musikere og har samarbeidet med en rekke internasjonale størrelser som Jon Hassell, Marilyn Mazur, Jon Balke, Terje Rypdal, Sly & Robbie, Sidsel Endresen, Hamid Drake, Arve Henriksen, Eivind Aarset, Nils Petter Molvær og Ensemble Modern. 

Pris
350 kr
  • torsdag 6. oktober
    19:30 / Scene 2