Handlekurv Min side

Barberen i
Sevilla

Spilles
Varighet
3 t

Figaro, Figaro, Figaro!

Opplev feelgood-operaen over dem alle – i helt ny drakt! Rossinis mesterverk byr på boblende musikk, fengende komikk og forskrudde forkledninger.

Den unge grev Almaviva er forelska i Rosina, som bor hos doktor Bartolo. Han vil gjerne vil gifte seg med henne, men det har også Bartolo selv planer om. Den smarte luringen Figaro prøver å hjelpe det unge paret, noe som fører til bestikkelser, bedrag og komiske forviklinger. Vil han klare å løse knutene, redde dagen – og kjærligheten?

Det komiske og tragiske går hånd i hånd

Karakterene har alle noe ubehagelig ved seg, som viser menneskenes egoisme, begjær og grådighet. I denne nye produksjonen av Barberen i Sevilla vil regissør Jetske Mijnssen ta historien på alvor, og vise hvordan komedien alltid ligger nær tragedien.

Barberen i Sevilla er et av tre skuespill av Pierre Beaumarchais, og en forløper til Figaros bryllup. Der har Grev Almaviva fått sin grevinne, men ikke noe lykkelig ekteskap. I lys av dette får Rossinis komiske opera om Rosina og Almavivas unge forelskelse en annen klang.

Damene besvimte

Gioacchino Rossini var enormt produktiv og etterlot seg hele 39 operaer da han døde i 1868. Likevel er det særlig én tittel som har gitt ham plassen blant de virkelig store operakomponistene – Barberen i Sevilla. Den havnet på sjetteplass i lista over verdens mest spilte operaer i 2019, og er et eksempel på bel canto-stilen, der sangere imponerer med halsbrekkende arier.

I Frankrike ble Rossini kalt «Monsieur Crecendo», for musikken hans stiger stadig i styrke. Det sies at flere damer ble båret ut av operahusene etter at de hadde besvimt av den voldsomme kraften i Rossinis musikk. Selv var komponisten opptatt av at musikk skulle være noe man nyter i fulle drag: «Vi må ikke glemme at nytelsen er grunnlaget og målet for den musikalske kunsten. Hvis musikken ikke griper oss, hva skal den da være til for?»

NB! Spilledatoene for denne forestillingen er ennå ikke fastsatt, men vil bli offentliggjort så raskt som mulig.

Kreativt team og medvirkende

 • Musikk
  Gioacchino Rossini
 • Libretto
  Cesare Sterbini, basert på Pierre Beaumarchais' drama
 • Musikalsk ledelse
  Tobias Ringborg
 • Regi
  Jetske Mijnssen
 • Scenografi
  Herbert Murauer
 • Kostymer
  Julia Katharina Berndt
 • Lysdesign
  Mark Van Denesse
 • Medvirkende
  Operakoret, Operaorkestret
Pris
100-900 kr
Språk
italiensk
Tekstet på
norsk og engelsk