Handlekurv Min side
Barokksolistene:

The Alehouse
Sessions

Bjarte Eike i Barokksolistene. Foto: Theresa Pewal
Kjøp
Spilles
28. mars–30. mars
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t 45 min

Bjarte Eike og Barokksolistene

The Alehouse Sessions, etablert av Bjarte Eike, bidrar stadig til å utvikle ny innsikt i musikken fra de engelske vertshusene på 1600-tallet. De gir publikum et vindu inn i denne stormende perioden gjennom Purcell-overturer, engelske sjantier og skandinavisk folkemusikk som en bonus.

Disse konsertene har blitt hyllet som «uimotståelige» (The Times), «strålende» (The Scotsman) og «eventyrlig uhemmede» (The Guardian), og de utgjør et retningsskifte fra den tradisjonelle konsertmodellen ved at de «skaper samme effekt som en jam session sent på kveld» (BBC Music Magazine).

Bruddet med den tradisjonelle konsertmodellen er det som står i sentrum for The Alehouse Sessions. Gjennom det mediet disse folkekjære tonene gir, veves periodens historie inn i skapingen av musikk. Slik dannes det en unik forbindelse mellom publikum og utøver.

Bjarte Eike gir en nærmere beskrivelse av hva som gjør det spesielt:
«Dette prosjektets signatur er interaksjonen mellom skuespillerne og publikum på scenen. Dersom det skal settes i historisk kontekst, henter prosjektet inspirasjon fra Shakespeares teater, der det foregikk direkte kommunikasjon mellom scenen og salen, innimellom historien som ble fortalt, og hendelser som skjedde i salen. Dette står i sterk kontrast til 1800-tallsdramaet med mørke saler der man ser på ’gudene’ på scenen. Det er sistnevnte den klassiske konvensjonelle delen av bransjen har tatt til seg.»

The Alehouse Boys arrangerer melodiene selv og kombinerer det unike formatet med humor, uovertruffen virtuositet og kjærlighet til improvisasjonens kunst. I juni 2017 ble albumet The Alehouse Sessions gitt ut på det britiske plateselskapet Rubicon Classics.

Medvirkende

 • fiolin, vokal, kunstnerisk leder
  Bjarte Eike
 • gitar, charango, vokal
  Fredrik Bock
 • bratsj, vokal
  Per Buhre
 • vokal, fiolin
  Tom Guthrie
 • kontrabass, vokal
  Johannes Lundberg
 • perkusjon, vokal
  Snorre Bjerck 28. og 30.3 / Helge Andreas Norbakken 30.3
 • dans, gitar, vokal
  Steven Player
 • harmonium, cembalo, vokal
  Hans Knut Sveen
 • fiolin, bratsj, vokal
  Miloš Valent

Lyd og bilde

Her kan du se videoer fra tidligere opptredener med Barokksolistene

Introducing The Alehouse Sessions

Improvisations on Wallom Green 

Barokkfest i Operaen

Sammen med Barokksolistene presenterer vi tre ulike produksjoner med barokk velklang: pubstemning med The Alehouse Sessions, opera møter ballett i Dido og Aeneas, og en helaften med fire vakre balletter i Barokk bevegelse på Hovedscenen.

Pris
100 - 250 NOK
 • torsdag 28. mars
  20.45 / Scene 2
  Utsolgt
 • lørdag 30. mars
  20.15 / Scene 2
  Utsolgt