Handlekurv Min side
BTHVN2020:

Festival-
finale!

Kjøp
Spilles
15. november
SCENE
Hovedscenen
Varighet
1 t 20 min

Beethoven og Janáček: Kreutzersonaten

Det Norske Kammerorkester med Terje Tønnesen som kunstnerisk leder, avslutter den internasjonale Beethoven-festivalen med to Kreutzersonater.

Beethovens fantastiske sonate for fiolin og klaver, Kreutzersonaten, har vært en enorm inspirasjonskilde for senere kunstnere. Vi kommer ikke utenom denne betydningen i et jubileumsår, og her har vi derfor slått sammen Tolstojs sjalusidrama av samme navn med Janáčeks strykekvartett nr. 1, som igjen er inspirert av Tolstojs novelle. Vår versjon denne kvelden er et musikalsk fortellerdrama der de tre verkene flettes sammen til en helhet. Operaens hovedscene er med andre ord det riktige valget når konserten samtidig markerer avslutningen på Beethovenfest Oslo 2020.

Forestillingen er en del av festivalen BTHVN2020, Oslos bidrag når hele verden feirer Beethoven 250 år! 5.–15. november hyller Oslos musikkinstitusjoner og internasjonale topputøvere Beethovens musikalske og humanistiske arv, gjennom 11 dager med konserter, forestillinger, foredrag og klubbkvelder. Fullt festivalprogram finner du på bthvn2020.no

Festivalen BTHVN2020 er et samarbeid mellom Det Norske Kammerorkester, Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkestret, Oslo Quartet Series og Den Norske Opera & Ballett.

Program

Ludwig van Beethoven: Fiolinsonate nr. 9 i A-dur Kreutzersonate i et arrangement for fiolin og strykere
Leoš Janáček
: Strykekvartett nr. 1, Kreutzersonate arrangert for strykeorkester

 

 

 

 

 

Medvirkende

 • Fiolinsolist
  Annonsere senere
 • Kunstnerisk leder
  Terje Tønnesen
 • Forteller
  Teodor Jansen
 • Medvirkende
  Det Norske Kammerorkester
Pris
100–450 kr
 • søndag 15. november
  19.00 / Hovedscenen
  Utsolgt