Handlekurv Min side
BTHVN 2020:

Fidelio
på tegnspråk

Kjøp
Spilles
14. november–14. november
SCENE
Scene 2
Varighet
20 min

Beethovens Fidelio: Kampen mot det umenneskelige

«Av alle mine barn, var dette den vanskeligste fødselen, dette var det som voldte meg mest sorg og smerte, og nettopp derfor er det blitt det kjæreste av dem alle.» Slik lyder Beethovens egne ord om hans eneste opera.

Fidelio er en opera for folket, det er et portrett av små mennesker som gjør store ting. Som for eksempel en kvinne forkledd som mann, som prøver å befri sin ektemann fra politisk fangenskap. Det er en historie om idealisme, motstand mot tyranniet og om ekteskapelig troskap. Der andre operaer sklir ut i intime intriger og irrasjonelle følelser, feirer Beethoven humanismens universelle prinsipper.

I denne svært komprimerte oppsetningen får vi Florestans erindringer og drømmer formidlet på tegnspråk av skuespillere fra Teater Manu. Kampen for friheten og kjærligheten blir båret fremover av musikken, her ved Operakoret og musikere fra Operaorkestret.

Beethoven fanger Florestans lidelse på samme måte som sin egen døvhet. Skissebøker fra 1806 etterlater setninger som: «Selv om du dykker ned i samfunnets boblebad, slik at det tross dine sosiale handicaps blir mulig å skrive en opera − ikke la døvheten være en hemmelighet lenger, særlig ikke i kunsten.»

Forestillingen er en del av festivalen BTHVN2020, Oslos bidrag når hele verden feirer Beethoven 250 år! 5.–15. november hyller Oslos musikkinstitusjoner og internasjonale topputøvere Beethovens musikalske og humanistiske arv, gjennom 11 dager med konserter, forestillinger, foredrag og klubbkvelder. Fullt festivalprogram finner du på bthvn2020.no

Medvirkende

 • Medvirkende
  Teater Manu, Operakoret, solister fra Operakoret, musikere fra Operaorkestret, danser fra Nasjonalballetten
Pris
100 kr
 • lørdag 14. november
  12.00 / Scene 2
  Kjøp Få billetter
 • lørdag 14. november
  13.00 / Scene 2
  Kjøp Få billetter
 • lørdag 14. november
  14.00 / Scene 2
  Kjøp Få billetter