Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

CODA: Snap

Kjøp
Spilles
14. oktober–15. oktober
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t 20 min / 1 pause

En feiring av Oslos internasjonale dansefestival

CODA-festivalen fyller 20 år! Vi feirer med jubileumsforestilling hvor tre rykende ferske verk står på programmet.

CODA Oslo International Dance Festival fyller 20 år i år – og det må selvfølgelig feires. Vi inviterer deg til forestillingen SNAP, med tre mangfoldige stykker samtidsdans av fire koreografer fra inn- og utland. To snap out of it, to snap awake, to snap at any chance: De tre verkene røsker tak i deg og viser hvilke muligheter som bor i en dansende kropp. 

Voldsom fysikalitet med ømhet

Australske Marc Brew var 20 år gammel og en fremadstormende ung danser da han havnet i rullestol etter en bilulykke. I dag er han anerkjent som koreograf, og verdensledende i å utvikle inkluderende danseverk. I un-be-known møtes ni dansere med og uten funksjonsvariasjon – i et verk som kombinerer voldsom fysikalitet med ømhet. Resultatet er en ærlig, usentimental og dypt menneskelig fortelling gjennom dans. 

Brew har med seg assisterende koreograf Georgie Rose på laget. Rose er med i Nasjonalballettens koreografisatsing og har selv funksjonsvariasjonen Tourettes syndrom. I hennes tilfelle arter det seg som tics hun hele tiden jobber med å kontrollere. Dette gir også grunnlag for nye bevegelsesmønstre og utforsking av armbevegelser i det koreografiske arbeidet hennes. 

Sci-fi og mytologi 

Anna og Berit Einemo Frøysland har vært med i Nasjonalballettens koreografisatsing siden oppstarten i 2019. I splitter nye Gigant tar de oss med inn i en verden inspirert av både sci-fi og norsk folketro: Her er troll og gygrer, hufsa, draugen og andre kolossale skikkelser – mektige, men også med noe ensomt og sørgmodig over seg. Seks dansere på scenen velter seg framover i en Oskorei, et larmende følge som farer over himmelen og bortfører, bedrar og sloss – framført til et knitrende lydbilde som vitner om enorme krefter i sving. – framført til et knitrende lydbilde som vitner om enorme krefter i sving.  

Sårbart om kjønnsroller og identitet 

Norsk-filippinske Carl Aquilizan skaper verker i et abstrakt, poetisk og ofte forvrengt landskap. Soloverket Flower Boy dreier seg om kjønnsroller i vestlig og asiatisk kultur. Inspirert av butoh – japansk danseteater – har Aquilizan smeltet sammen lys, lyd, scenografi og bevegelse. Flower Boy er en rørende forestilling som reflekterer hans personlige opplevelser av å fortrenge seg selv – og prosessen med å ta tilbake sin identitet. Aquilizan har deltatt i CODAs Kreativ Lab, en toårig satsing hvor unge koreografer får veiledning og mulighet til å bygge nettverk. 

  • Nasjonalballettens koreografisatsing er et trepartssamarbeid mellom Norsk Tipping, Talent Norge og Den Norske Opera & Ballett. 

  • CODA Oslo International Dance Festival er støttet av Nordisk Ministerråd og Stiftelsen DAM. 

Kunstnerisk team og medvirkende

un-be-known 

Koreografi Marc Brew 
Assisterende koreograf Georgie Rose 
Musikk Joey McNamara 
Kostymer Johanna Sutinen 
Lysdesign Paul Vidar Sævarang 
Lyddesign Joseph McNamara 
Medvirkende Kadar Khristan, Nanna Knutson, Julie Mjønes, Malene Becker Nielsen, Victor Olivares, Ella Skorgan, Live Haug Skullerud, Felicia Sparrström, Kiruna Stamell  
Co-produksjon CODA Oslo International Dance Festival 

Gigant 

Koreografi Anna Einemo Frøysland, Berit Einemo Frøysland 
Musikk Joey McNamara 
Kostymer Johanna Sutinen 
Lysdesign Paul Vidar Sævarang 
Lyddesign Joseph McNamara  
Medvirkende TBC 
Co-produksjon CODA Oslo International Dance Festival 
Medvirkende Lou Ditaranto, Synne Erichsen, Jonathan Ibsen, Kamilla Moen, Sarjo Sankareh, Sigyn Åsa Sætereng 

Flower Boy 

Koreograf og utøver Carl Aquilizan 
Musikk Robin Craaford 
Scenografi Nemanja Cado 
Kostyme Chris Le 
Lysdesign og teknikk Kjetil Moslåtten 
Indre øye Anders Engebretsen 
Ytre øyne Geir Hytten, Huy Le Vo, Magnus Myhr 
Foto og film Joshua Jacob, Antero Hein 
Medvirkende Carl Aquilizan 
Co-produksjon Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Tekstlab 
Samarbeidspartnere Fotogalleriet, CODA Oslo International Dance Festival 
Støttes av Kulturrådet, Fond For Utøvende Kunstnere, Tekstlab 

Biografier

Marc Brew er en anerkjent koreograf med funksjonsvariasjon. Han tok danseutdannelsen sin ved Victorian College of the Arts og Australian Ballet School, og har jobbet internasjonalt i over 24 år som regissør, koreograf, danser, pedagog og foredragsholder. Brew var meddirektør ved Scottish Dance Theater, med-kunstnerisk sjef for Ballet Cymru i Wales, assosiert kunstner ved Tramway Theater i Skottland i 2015, og kunstnerisk sjef for AXIS Dance Company i årene 2017-2021. 

Anna Einemo Frøysland er fra Lærdal i Sogn og er utdannet samtidsdanser ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet som danser i flere produksjoner for Nagelhus Schia Productions (blant annet av Damien Jalet og Erna Omarsdottir) samt Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Marina Abramovic, Jeff Pedersen Produksjoner og Ingvild Thingnes. Som koreograf har Anna blitt valgt ut til å delta på Koreografilaboratoriet på Dansens Hus i 2019 med solostykket Still. I 2020 lagde hun stykket Spil sammen med tvillingsøster Berit Einemo Frøysland og i 2022 Den skamfulle dansen. Som duo er tvillingene en del av Nasjonalballettens koreografisatsing. I år skal Anna koreografere en helaftens produksjon for ESC ungdomskompani i Bergen med premiere under Oktoberdans. Anna mottar Statens kunstnerstipend i perioden 2020-2022. 

Berit Einemo Frøysland er fra Lærdal i Sogn og er danser, koreograf og skribent. Hun er utdannet ved Balettakademien i Stockholm, Westerdals (Tekst og Skribent) og SpinOff Forstudium i dans. Nylig flyttet hun tilbake til Norge etter å ha bodd fem år i Berlin, der hun blant annet jobbet for koreograferr og kompanier som Sicilano Contemporary Ballet, Eric Gauthier, Deborah Hay, Satoshi Kudo og Katrina Bastian. I Norge har ho jobba med blant annet Marina Abramovic og Jeff Pedersen, og hun er en del av talentprogrammet Frikar X for dansere. Hun har skapt flere egne verk, for eksempel Petra – ein solo om Rainer Werner Fassbinders Petra von Kant (2020), og verkene har jevnlig blitt vist på dock11 i Prenzlauer Berg. Spil (2020) og Den skamfulle dansen (2022) ble skapt i duo med tvillingsøster Anna Einemo Frøysland, i tillegg til flere dansefilmer. Sammen er de med i Nasjonalballettens koreografisatsing for unge kvinnelege koreografer. Berit mottar Statens Kunstnerstipend i perioden 2022-2024. 

Carl Aquilizan er en norsk-filippinsk dansekunster, utdannet ved Northern School of Contemporary Dance i Leeds. Han har koreografert for ulike plattformer som Burst (Yorkshire Dance), Dans/5, Vin og Valsen og Mind the Gap. Han har også koreografert for Bjerke Videregående Skole (2019) og Spin Off Forstudium i Dans (2019 og 2020). I dag jobber han frilans som koreograf og utøver i ulike prosjekter, og har ved siden av eget arbeid blant annet jobbet med Katrine Kirsebom, Kyuja Bae, Daniel Lukehurst og Martijn Joling. 

Pris
350 kr
  • fredag 14. oktober
    18:00 / Scene 2
  • lørdag 15. oktober
    17:00 / Scene 2
    Kjøp Få billetter