Handlekurv Min side

Daniil
Trifonov

Kjøp
Spilles
27. oktober
SCENE
Hovedscenen
Varighet
2 t

Pianospill fra en annen planet

«Den unge pianisten Daniil Trifonov er en ustoppelig, musikalsk storm, som etterlater publikum svette og mørbanket», skrev Aftenpostens anmelder da Trifonov besøkte oss i 2017. Nå kommer superpianisten tilbake!

Han er av kritikere blitt beskrevet som et fenomen med nesten overmenneskelige klaveregenskaper. Pianistlegenden Martha Argerich har uttalt at han har «alt og mer til», og at hun aldri har hørt noe lignende. Den britiske journalisten Norman Lebrecht har skrevet om en pianist for resten av våre liv og om pianospill fra en annen planet.

Trifonov har lagt den klassiske musikkverdenen for sine føtter med sitt særegne anslag, som kan være like mykt som demonisk. I sin solokonsert byr han på klaververker av Schumann, Beethoven og Prokofjev.

Russiske Daniil Trifonov holdt sin første konsert som åtteåring, og var som 17-åring allerede prisvinner i flere internasjonale konkurranser. Da han var 20 gikk han til topps i noen av verdens mest prestisjetunge musikktevlinger – Arthur Rubinstein-konkurransen og Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva – noe som resulterte i en omfattende konsertvirksomhet verden over. Han har også en rekke kritikerroste CD-utgivelser bak seg.

  • Gratis introduksjon en halv time før konserten.
  • Du kan forhåndsbestille pausebevertning her: pauseservering.no

Program

Aleksandr Scriabin:
8 Etudes, op. 42
Sonata no. 9

Ludwig van Beethoven:
Klaversonate nr. 31, op. 110

Pause

Sergej Prokofjev:
Klaversonate nr. 8 

Pris
100–495 kr
Velg selv
Forestillingen kan inngå i Velg selv-abo.
  • søndag 27. oktober
    18.00 / Hovedscenen