Dansesalong

Finnes norsk samtidsdans? Dansesalong i regi av Norsk Kritikerlag

Intro

  • / Ingen pause
  • / Balkong / Ballett

CODAfestivalen viser i år et stort antall norske koreografers verk, fra de etablerte koreografene til de helt unge. I den anledning arrangerer Norsk Kritikerlag i samarbeid med CODAfestivalen en Dansesalong på temaet ”Finnes norsk samtidsdans?”

Dansekritikken i Norge er i ferd med å smuldre opp. Det finnes nærmest ingen avis som gir spalteplass til dansekunsten fra et kritisk ståsted, og i et slikt medieklima mangler vi vesentlige komponenter for å forstå hva norsk dansekunst av i dag er. Kritikeren spiller en sentral rolle i å utvikle denne forståelsen. Det finnes et mangfold av norske koreografer og dansere, men kan vi snakke om at norsk dans har en egen kunstnerisk identitet? Hva mer enn kunstnernes nasjonalitet er det som gjør at deres arbeid med dans er ”norsk”? I panelet inviteres fire dansekritikere, dansevitere og dansekunstnere. 

Panel:
Kritiker Fredrik Rütter
Leder for Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes, Therese Markhus
Tidligere kritiker og leder for Dansekunst i Østfold Margrete Kvalbein.
Ordstyrer Anette Therese Pettersen, teaterkritiker i Klassekampen

Arrangementet finner sted kl. 17.00 på 1. balkong, i forkant av forestillingene I Fokines verden og Hedda (koreografi Ingun Bjørnsgaard). Varighet: 1.5 time.

Støttet av Kulturrådet og Fritt Ord.