Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Fargespill:

A kiss for
all the World

Dansescene
Kjøp
Spilles
4. desember, 18:00
SCENE
Hovedscenen
Varighet
1 t 15 min

Ny dato: 4. desember 2022 kl. 18

Det Norske Kammerorkester har invitert med seg barne- og ungdomsensemblet Fargespill til å framføre en splitter ny versjon av den folkekjære Ode til gleden.

Slik har du aldri hørt Beethovens 9. symfoni før!

Ett kammerorkester, én folkekjær symfoni og et sceneensemble bestående av 90 barn og unge med røtter fra hele verden. Maken til Beethovens niende symfoni har du verken hørt eller sett før! 

Det Norske Kammerorkester (DNK) har invitert kompaniet Fargespill til å utforske hvilke musikalske fellesnevnere den klassiske symfonimusikken har med hip hop, indisk konnakol (tradisjonell vokalteknikk) og rytmer fra Uganda, Colombia, Rwanda og Marokko. 

Med respektfull nysgjerrighet har Fargespill danset og sunget seg gjennom Beethovens jublende Ode til gleden, plukket den fra hverandre og satt den sammen igjen med elementer av blant annet rap, afrobeat og musikken til en tyrkisk diva! 

En historie om Europa 

Beethovens niende symfoni er et av den klassiske musikkens mest kjente verk. Helt siden urframførelsen for over 200 år siden, har stykket blitt spilt ved spesielle anledninger og vært et symbol på såkalte «vestlige verdier» – frihet, fred og solidaritet. Ode til gleden har fått stempelet «Europas nasjonalsang». 

A kiss for all the world er en historie om dagens Europa, som kun kan fortelles av akkurat de ungdommene som står på scenen. Fargespill er nemlig ikke bare et sceneensemble, men navnet på en metode for hvordan vi mennesker møter hverandre. Forestillingene de lager, baseres på aktørenes egen kulturarv. Resultatet av Fargespills møte med DNK er Beethoven sett gjennom kaleidoskopet, et kyss til hele verden som binder fortiden, nåtiden og fremtiden sammen. 

 

Medvirkende

Det Norske Kammerorkester 

Kunstnerisk leder Ole Hamre
Kunstnerisk leder Sissel Saue
Regi Vibeke Flesland Havre
Koreografer Stephanie M. Mowinckel, Elizabeth Guinoo
 

Pris
250 kr
  • søndag 4. desember
    18:00 / Hovedscenen
    Utsolgt