Handlekurv Min side
Til alle tider:

Ingebjørg
Bratland
& Espen Lind

Ingebjørg Bratland og Espen Lind. Foto: Agnete Brun
Kjøp
Spilles
31. mars
SCENE
Hovedscenen
Varighet
1 t 15 min

Gamle salmer, ny musikk

Artister tar av og til små steg til siden i karrieren sin, og eksperimenterer med andre formater enn det de kanskje er mest kjent for. For Ingebjørg Bratland og Espen Linds var høstens salmeturné en ubetinget suksess. Konsertene fikk knallkritikker, og de bestemte seg for å utvide turneen.

«De fleste av oss har eller har hatt et forhold til salmer. Det er en del av vår kulturtradisjon. Vi tilhører det vi kan kalle tvilerne, men uavhengig av tro, så handler mange av salmetekstene om nestekjærlighet, om det å være et medmenneske, om å tro på det gode i verden – om håp og om tvil. Dette er noe vi begge kan relatere oss til. Flere av salmene i dette prosjektet er eldgamle, likevel er de tidløse. Mennesket er da som nå uforandret, og det vitner disse salmene om.» 
- Ingebjørg & Espen

NY musikk til gamle salmer!

Prosjektet starter i 2011 hvor Ingebjørg Bratland og Espen Lind gjorde et bestillingsverk til Olavsfestdagene i Trondheim, der Espen Lind ble spurt om å sette nye melodier til gamle salmetekster. Nestor i norsk musikkbransje, Bjørn Nessjø, var initiativtaker til prosjektet. Konserten i Vår Frues Kirke ble en stor suksess, og det kom mange henvendelser i etterkant. 

Både Ingebjørg og Espen ønsket å vende tilbake til dette prosjektet, men det lot seg ikke gjøre før i oktober 2018. Sammen med musikerne Torjus Vierli (tangenter) og Haldor Røyne (strengeinstrumenter) gjennomførte de i oktober i år 15 kirkekonserter fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord.

I samarbeid med Atomic Soul.

 

Anmeldelser

 

«Nydelig klangfull kveld!»

Haugesunds Avis

 

«... etter stående ovasjoner fra et grepet publikum. Det var et magisk øyeblikk!»

Adressa, Trondheim

 

«Det låt virkelig vakkert, stort og behagelig!»

Hamar Arbeiderblad

 

«Det er ikke bare den musikalske helheten som gjør salmekonserten til en god opplevelse, men også stemningen som skapes i kirkerommet med atmosfæriske lysstaver og andre rekvisitter.»

Nordlys

 

Pris
510 – 610 kr
  • søndag 31. mars
    18.00 / Hovedscenen