Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Jo Strømgren Kompani:

Ministeriet for
uforløste
følelser

Kjøp
Spilles
11. november–14. november
SCENE
Scene 2
Varighet
50 min

Lekent og smart danseteater om alt vi fortrenger

Jo Strømgren og dansere fra GöteborgsOperans Danskompani tar oss med på en halsbrekkende reise gjennom hele følelsesregisteret – og kurerer knuste hjerter med teater og dans.

I Ministeriet for uforløste følelser utforskes menneskets følelsesliv med solide doser humor.

«Intelligent, fengende og variert» er ord GöteborgsPosten brukte om Jo Strømgren Kompanis forestilling etter urpremieren våren 2019. Nå får stykket endelig sin norgespremiere, etter flere pandemirelaterte avlysninger.

Hevntanker og hjertesorg
Ingen følelse er for stor eller for liten for Ministeriet for uforløste følelser, et byrå med små ressurser, men et superviktig oppdrag. Hit kommer folk med problemer som ingen andre kan løse – alt fra saksemani, skam og hevntanker til hjertesorg.

Følelsene utforskes i Strømgrens særegne blanding av teater, dans og humor. Musikksporet er like variert som følelsene, fra Nina Simone og Lill Lindfors via finsk tango til Jussi Björling og Carmen.

Intelligent og vidunderlig
Ministeriet for uforløste følelser ble skapt for et ungt publikum våren 2019 – med danserne i GöteborgsOperans Danskompani. Stykket ble tatt imot med begeistring:

«En fullstendig vidunderlig forestilling», mente Sveriges Radio. «Intelligente case-studier i dans», skrev GöteborgsPosten.

Jo Strømgren har vært tilknyttet Nasjonalballetten som huskoreograf siden 2013. Han har jobbet med teater, dans og film gjennom mange år, og er prisbelønt for arbeidet sitt i både inn- og utland.

Pris
185–350 kr
 • torsdag 11. november
  19:30 / Scene 2
 • fredag 12. november
  19:30 / Scene 2
 • lørdag 13. november
  18:30 / Scene 2
 • søndag 14. november
  15:00 / Scene 2