Handlekurv Min side
Jo Strømgren Kompani:

There

There / Foto: Knut Bry
Kjøp
Spilles
26. november–29. november
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t

I limbo mellom øst og vest

I denne teaterforestillingen møter vi fire dissidenter fra det tidligere Sovjetunionen som er strandet i et forlatt område mellom øst og vest. Nostalgi, psykologiske skavanker og undertrykte sosiale behov skaper en langt fra harmonisk atmosfære. Men et viktig spørsmål må besvares – skal de fortsette mot det ukjente eller skal de dra tilbake til det de allerede kjenner?

THERE er Jo Strømgren kompanis mest etterspurte forestilling. Den markerte et skille med fokus på skuespillere istedenfor dansere, samt introduksjonen av scenespråket kaudervelsk som kompaniets varemerke. Etter mer enn 100 forestillinger rundt om i verden ble det også klart at tematikken var universell – alle regioner og kulturer forholder seg til eksistensiell tvil.

«There er noe så sjelden som et dypt originalt, underholdende og rørende stykke», skrev Jyllands-Posten, mens den latviske avisen Republica mente: «There er Øst-Europa. There viser et Russland som ikke kan forstås med logikk.»

THERE hadde urpremiere i Vilnius i 2001 og fikk Heddaprisen samme år. 19 år etter premieren legger kompaniet nok en gang ut på en reise med sitt portrett av menneskelig usikkerhet, med både originalbesetningen og en ny med yngre skuespillere. Nylanseringen gjenspeiler også styrken i kompaniets repertoar – forestillingene går aldri av moten. Kanskje fordi de aldri engang har vært moderne. Jo Strømgren Kompani eksisterer på siden av enhver trend.

Pris
100–350 kr
Salgsstart
1. oktober kl. 12
 • torsdag 26. november
  19.30 / Scene 2
  Utsolgt
 • fredag 27. november
  19.30 / Scene 2
  Utsolgt
 • lørdag 28. november
  18.00 / Scene 2
  Utsolgt
 • søndag 29. november
  18.00 / Scene 2
  Utsolgt