Handlekurv Min side
Kjærlighetssanger av

Brahms &
Schumann

Melis Jaatinen
Kjøp
Spilles
4. april
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t 30 min / 1 pause

Norskfinsk kjærlighets­kveld

Det blir både humoristisk og følelsesladet når musikere fra Norge og Finland byr på kjærlighetssanger av Brahms og Schumann. Denne kvelden får vi høre Brahms' Liebeslieder og Schumanns Spanische Liebeslieder med Isa Katharina Gericke, Melis Jaatinen, Thorbjørn Gulbrandsøy og Halvor Melien.

Sangerne Isa Katharina Gericke, Melis Jaatinen, Thorbjørn Gulbrandsøy og Halvor Melien, og pianistene Juho Alakärppa og Thormod Rønning Kvam har alle en spesiell interesse for lied- og romanserepertoaret. Nå gyver de løs på Brahms' Liebeslieder og Schumanns Spanische Liebeslieder.

De 18 sangene i Brahms' Liebeslieder er relativt korte, og omfatter en rekke følelser og stemninger. Tekstene er hentet fra Georg Friedrich Daumers Polydora-samling med folkesanger og kjærlighetsdikt, og akkompagnementet består av firhendig klaver.

Schumanns Spanische Liebeslieder er den andre av komponistens to sangsykluser som er basert på spanske folkesanger. I likhet med Brahms' sangsyklus er også akkompagnementet på denne skrevet for firhendig klaver. Tekstene i de 10 sangene henger ikke nødvendigvis sammen, men noen karakterer går likevel igjen.

Program

Johannes Brahms
Liebeslieder, op.52

Robert Schumann
Spanische Liebeslieder, op. 138

Medvirkende

 • Sopran
  Isa Katharina Gericke
 • Mezzosopran
  Melis Jaatinen
 • Tenor
  Thorbjørn Gulbrandsøy
 • Baryton
  Halvor Melien
 • Klaver
  Juho Alakärppa, Thormod Rønning Kvam
Pris
100.00 - 300.00 NOK
 • torsdag 4. april
  19.00 / Scene 2