Min side Handlekurv

KORK i
Operaen

Kringkastingsorkestret, KORK
Kjøp
Spilles
27. april
SCENE
Hovedscenen
Varighet
1 t 30 min / 1 pause

Kringkastings­orkestret er tilbake i Operaen!

Sist «hele landets orkester» gjestet Operaen, var det stinn brakke, og både vegger og lysekrone svingte med da KORK fyrte av Bernsteins Symfoniske danser fra West Side Story. Håvard Gimse er solist, og dirigent er Anu Tali.

Denne gangen går orkestret for et helamerikansk og svingende program, med George Gershwins evig populære Rhapsody in Blue som midtpunkt. Solist her og i George Antheils spinnville Jazz Symphony er Håvard Gimse, som i flere tiår har vært en av våre aller beste pianister, med samme internasjonale nivå på alt han gjør, enten det er solokonserter, kammermusikk eller solist med orkester.

Leonard Bernstein hadde 100-årsjubileum i 2018, og setter tonen for en lystig kveld med ouverturen til operetten Candide, før et av verdens kanskje  vakreste strykerstykker, Samuel Barbers Adagio, sprer seg ut fra Operaens scene.

Konserten avsluttes med en av de store, ikke bare innen jazzen, men i amerikansk musikk overhodet: Listen over kjente låter av Duke Ellington er lang, men han skrev flere verk i et større format, som for eksempel hans Sacred Concerts eller ballettmusikken til The River fra 1970. Den sjeldent spilte suiten er som skapt for det allsidige Kringkastingsorkestret, og vi lover deg: Det kommer til å svinge – big time!

 

 

Medvirkende

 • Klaver
  Håvard Gimse
 • Dirigent
  Anu Tali

Program

Leonard Bernstein
Ouverture til Candide

Samuel Barber
Adagio for strings

George Gershwin
Rhapsody in Blue

George Antheil
A Jazz Symphony for piano and orchestra

Duke Ellington
The River suite

Pris
100.00 - 395.00 NOK
 • lørdag 27. april
  18.00 / Hovedscenen
  Kjøp Få billetter