Handlekurv Min side

Memorabilia

Kjøp
Spilles
12. april
SCENE
Hovedscenen
Varighet
1 t

Konserten er avlyst

Minneverdige begivenheter, øyeblikk og hendelser. Stjernebasisst Mats Eilertsen har skrevet musikken til Memorabilia, en "minnenes messe", som baserer seg på tekster av forfatter Tor Ulven i tillegg til tradisjonelle messetekster og rene instrumentalsatser. En unik besetning, bestående av Mats Eilertsen Trio og Trio Mediæval sørger for en høytidsstemning helt utenom det vanlige.

Korona: Operaen stengt fram til påske

Vi avlyser alle forestillinger, konserter og andre publikumsaktiviteter til og med 5. april. I denne perioden stenges også foajeen, inkludert vår kafé og restaurant.

 

Hva samler vi opp og hva sitter vi egentlig igjen med av betydningsfulle minner, gjenstander og hendelser i løpet av et liv? Husker vi de samme ting og ser vi hendelser på samme måte?

Tor Ulven var først og fremst lyriker, og diktene hans kretset rundt temaer som død og forgjengelighet. Hans originale bildebruk var til dels surrealistiske, og understreket eksistensens magiske kvaliteter.


Minutter, kanskje timer
av din egen eksistens
som du har glemt,
men som jeg
husker. Du lever
et hemmelig liv
i en annens minne

Medvirkende

 • Vokal
  Linn Andrea Fuglseth
 • Vokal
  Anna Maria Friman-Henriksen
 • Vokal
  Jorunn Lovise Husan
 • Klaver
  Harmen Fraanje
 • Trommer
  Thomas Strønen
 • Kontrabass
  Mats Eilertsen
 • Lys
  Tor Ditlevsen
 • Lyd
  David Solheim

Biografier

Mats Eilertsen Trio har gitt ut 3 album, Elegy (2010), Sails Set (2013) og And then comes the Night for ECM i 2019. Trioen besitter mange klanglige fasetter, men holder seg ofte til det neddempede og tidvis stillferdige med klingende klanger i klaver, bjeller og gonger eller i de dypere registrene av bass og mørke perkusjons-instrumenter. Man finner passasjer med refreng-følelse, syngende og lett klagende solopartier i kontrabass, mer messende monotone og smått storslagne partier, i tillegg til sonateliknende pianopassasjer.

Trioen består av følgende medlemmer:

 
Mats Eilertsener et kjent navn fra flere internasjonale og norske ensembler. Han komponerer for forskjellige besetninger og prosjekter, og har gitt ut 9 CD-er med sin egen musikk. De to siste er And then comes the Night på ECM og Reveries and Revelations på Hubro, begge utgitt i 2019. Mats er en av de  mest egenartede bassister på den norske jazzscenen. Han har en varm og lyrisk spillestil, er både stødig og eksperimentell, og er stadig på søken etter nye klanger. Han har medvirket ved mer enn 100 innspillinger med et bredt register av artister.


Harmen Fraanje har seilt opp som en av de mest imponerende unge pianistene det siste tiåret. Han leder og medvirker i en rekke band, og er medlem av Michael Moore Quartet. Harmen har samarbeidet med artister som Ambrose Akinmusire, Arve Henriksen, Mark Turner, Kenny Wheeler, og Thomas Morgan.

Thomas Strønen er grunnlegger og leder av det norsk/britiske bandet Food, med den britiske saksofonisten Iain Ballamy. Thomas Strønen har vært ECM-artist siden 2005, da selskapet utga albumet hans Parish, med Bobo Stenson, Fredrik Ljungkvist og Mats Eilertsen. Han leder og komponerer også for ensemblet Time is a blind Guide.

Trio Mediaeval startet i 1997 og har gitt ut en rekke kritikerroste album på det tyske plateselskapet ECM. De holder konserter og har vakt begeistring over hele verden med sin unike kombinasjon av sakrale, monofone og polyfone klanger med repertoar fra middelalderballader til spesialskrevne stykker fra samtidskomponister. De samarbeider jevnlig med ulike musikere og komponister som Arve Henriksen, Garth Knox, Sinikka Lageland, Gavin Bryars, David Lang. Nå er de aktuelle med albumet Rimur, i tillegg til fantastiske musikalske bidrag bl.a.til  Paul Sorrentinos film Youth.

Pris
284 – 350 kr
 • søndag 12. april
  17.00 / Hovedscenen
  Kansellert