Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Nasjonal-
balletten
Raw

Emma Lloyd, Douwe Dekkers / Foto: Helena Byrt
Kjøp
Spilles
20. januar–21. januar
SCENE
Scene 2
Varighet
2 t

Hva skjer når ballettsjefen gir danserne frie tøyler?

RAW er Nasjonalballettens frisone, hvor danserne samarbeider om å realisere sine egne prosjekter.

Fra idé og koreografi til lyssetting, sminke og markedsføring – i RAW gjør danserne alt selv. Alt skjer frivillig, inntektene går til et godt formål, og publikum får møte ny dansekunst mens den blir til: Helt rått og rett fra hjertet.

I to forestillinger på Scene 2 inviteres vi inn i dansernes verden og får oppleve 11 originale kreasjoner aldri før vist.

Forvent høyt tempo, utemmet kreativitet, og ekte lidenskap for dans.

Overskuddet fra billettsalget går i sin helhet til et formål danserne selv har valgt og brenner for. I år er dette Stine Sofies Stiftelse. 

 

Kunstnerisk team og medvirkende

 • Koreografer
  Anaïs Touret; Kenji Wilkie, Leonardo Basilio, Nora Augustinius, Youngseo Ko, Ole Johannes Slåttebrekk, Melissa Hough, Simon McNally, Isabel Vila, Kaloyan Boyadjiev, Georgie Rose

Stine Sofies Stiftelse

Vold mot barn er et samfunnsproblem. Ifølge studier har

 • 1 av 5 barn og unge opplevd fysisk vold i oppveksten
 • 10 % av jentene og 3 % av guttene opplevd psykisk vold fra foresatte
 • mer enn en 1 av 5 kvinner oppgitt å ha blitt utsatt for seksuelt overgrep før fylte 18 år

Stine Sofies Stiftelse er en ideell organisasjon som ble etablert etter at Stine Sofie (8) og Lena (10) ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2000.

Stiftelsen arbeider med å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og unge, ivareta de som er utsatt og styrke deres rettigheter. Den skal endre samfunnet ved å være modig, kompromissløs og alltid på barnas side. Visjonen er at alle barn i Norge skal ha en barndom uten vold og overgrep.

Stine Sofies Stiftelse har konkrete tiltak for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn. Informasjonsprogrammet Stine Sofie Foreldrepakke skal gi både barn og foreldre en trygg og god start på det nye livet. Programmet er tilgjengelig på mer enn 85 % av landets helsestasjoner og sykehus, og brukes i viktige samtaler mellom helsepersonell og foreldre før, under og etter fødsel. Opplæringsprogrammet Stine Sofie Barnehagepakke skal sette barnehageansatte bedre i stand til å avdekke og handle ved mistanke om vold og overgrep mot barn. Hittil har nærmere 900 barnehager gjennomgått opplæringen.

Stine Sofies Stiftelse tilbyr gratis juridisk veiledning i saker som omhandler vold og overgrep mot barn. Stine Sofie Senteret er Norges eneste kurs- og mestringssenter for barn og unge som er utsatt for vold og overgrep. Senteret er et gratis lavterskeltilbud og tar årlig imot 500 barn og unge fra hele landet. Målet er å gi kursdeltagerne gode opplevelser, læring og mestring som de kan ta med seg hjem. I tillegg gjennomfører stiftelsen flere store forskningsstudier innen tematikken vår.

www.stinesofiesstiftelse.no

Pris
300 kr
 • fredag 20. januar
  20:00 / Scene 2
 • lørdag 21. januar
  14:00 / Scene 2