4. mars

Oslo Kammerakademi: Men musikken lever videre

Haas, Schulhoff, Klein og Weill

Intro

Velg dato og klokkeslett

I kveldens konsert får vi høre musikk av Haas, Schulhoff, Klein og Weill.
Solist: Ann-Helen Moen.

De tsjekkiske komponistene Gideon Klein, Pavel Haas og Erwin Schulhoffs hjemland ble invadert av tyskerne i 1938, og jødene ble etter hvert deportert. Gideon Klein og Pavel Haas ble, som flere andre kunstnere, deportert til Terezin, som var en makaber kombinasjon av konsentrasjonsleir og propagandistisk utstillingsvindu for nazistenes behandling av jødene i okkuperte områder. Begge komponistene tok meget aktivt del i kulturlivet i Terezin, frem til de ble deportert til Auschwitz og tilintetgjort.

Erwin Schulhoff henvendte seg, etter at nazistene kom til makten i Tyskland 1933, til kommunistene og ble sovjetisk statsborger i 1941. Han rakk ikke å reise inn i Sovjetunionen tidsnok, noe som førte til fangenskap og deportasjon til Tyskland. Han var en av de mest radikale og nyskapende komponistene i sin generasjon i Europa.

Kurt Weill vokste opp i Tyskland. Han flyktet allerede i 1933 til Frankrike og emigrerte til USA i 1935. Han fortsatte sin karriere i USA og fikk stor suksess bl.a. på Broadway.

Oslo Kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt. Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck  er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet.

Ensemblet har i løpet av sin korte levetid etablert seg som ledende i Europa, med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler. Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte fremføringspraksis.

Oslo Kammerakademi fremfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning. Ensemblet har hittil samarbeidet med komponistene Mert Karabey (Tyrkia), Magnar Åm, Morten Gaathaug, Ketil Hvoslef og Trygve Brøske.

«… et festfyrverkeri av en CD ... en ørevekker av de sjeldne! Virkelig en av årets vinnere!», skrev Dagsavisens anmelder Kjell Hillveg om Oslo Kammerakademis debutalbum Beethoven for Wind Octet.

Ann Helen Moen / Foto: Jan Alsaker

Ann-Helen Moen / Foto: Jan Alsaker

 • Pausebevertning

  Slipp køen foran barene i pausen - bestill pausebevertning på forhånd.

  Bestill pausebevertning
 • Gavekort

  Den perfekte gave til den opera-, ballett- eller musikkinteresserte. Kortene kan brukes på alle forestillingene våre, til omvisninger og i Operabutikken.

  Les mer om gavekort

Kjøp billetter

Velg spilledato for Oslo Kammerakademi: Men musikken lever videre

 • Scene
  :
  Scene 2
 • Pris
  :
  100 - 250 NOK
 • /
  1 pause

Kjøp et abonnement som inkluderer Oslo Kammerakademi: Men musikken lever videre

Skredder Skal du på fem eller flere forestillinger, lønner det seg å kjøpe et Skredderabonnement!
Pris avhenger av valgte forestillinger
 • Pausebevertning

  Slipp køen foran barene i pausen - bestill pausebevertning på forhånd.

  Bestill pausebevertning
 • Gavekort

  Den perfekte gave til den opera-, ballett- eller musikkinteresserte. Kortene kan brukes på alle forestillingene våre, til omvisninger og i Operabutikken.

  Les mer om gavekort