Hopp til hovedinnhold
Handlekurv Min side

Rammsund:
Ein kveld
i Operaen

Rammsund i Operaen
Kjøp
Spilles
3. september, 19:30
SCENE
Hovedscenen
Varighet
2 t

Hvem kunne tro at det har gått tjue år siden Rammsund først inntok de norske konsertscenene?

Rammstein på nynorsk slo an momentant en sommerdag i 2003, og siden har Rammsund-toget tøffet på og aldri sett seg tilbake. Bli med og feire dem i Operaen!

Rammsund har aldri fått noen målpris, men derimot gitt ut sin egen. Både Språkrådet og Mållaget har vært blant de heldige mottakerne av Rammsunds Målpris, men det er først og fremst musikken som skaper stemning. For hva kan vel egentlig slå Rammstein på nynorsk? Ingenting!  

Du må bare kunne nynorsk for å forstå Rammstein

Du blir ikke verdens største ikke-engelskspråklige rockeband om ikke musikken og melodiene er fete nok til å stå på egne bein. Du med andre ord ikke forstå ordene til Rammstein. Men da en kompisgjeng fra Oslo på slutten av 1990-tallet begynte å gjøre dypdykk i tekstene, skjønte de at dette måtte verden få med seg! Eller, i hvert fall måtte Norge få det med seg (det fikk være måte på hvor stort ansvar man skulle ta på seg).

Stramt og hardbarka motsvar til østtysk

Dermed ble den født: ideen om Rammstein på norsk! Det måtte være hardt, fett og brutalt. Og med en noe større dose godt humør enn hva metalband gjerne er kjent for. Dessuten, skulle man bevare schwungen fra de tyske tekstene, holdt det ikke med utvasket bokmål. Det er nemlig bare ett norsk målføre som er stramt og hardbarka nok til å være det østtyske metalfenomenet verdig. Det måtte bli nynorsk.En utslitt Spynorsk Mordliste og et par korrekturlesinger av Språkrådet senere, og de første Rammstein-låtene på nynorsk var klare, en vinterdag i 2003. Rammsund var født.Siden har det gått slag i slag, og det finnes knapt en scene i Norge hvor ikke Rammsund har misjonert på vegne av Rammstein og Målsaka. Og nå kan de endelig også krysse av for Operaen!

Bli med og feire 20 år med Rammsund!

NB! Det vil være 100 stoler i orkestergraven 

Pris
470–570 kr
  • søndag 3. september
    19:30 / Hovedscenen