Salget er i gang!

Sikre deg billetter til sesongen 17/18!

Intro

Velkommen til ny sesong i Operaen!

Tryllefløyten og Nøtteknekkeren, Hedda Gabler og Wozzeck – velkommen til en mangfoldig, ny opera- og ballettsesong!

Se påtroppende operasjef Annilese Miskimmon og ballettsjef Ingrid Lorentzen presentere opera- og ballettsesongen under de neste seksjonene.

SE FORESTILLINGSOVERSIKT HER

SE KALENDEROVERSIKTEN HER

Operasjef Miskimmon

VELKOMMEN TIL NY OPERASESONG

Det er en stor ære for meg å bli en del av Den Norske Opera & Ballett som operasjef fra august 2017. Jeg har vært så heldig å få arve fire nye produksjoner planlagt av min forgjenger Per Boye Hansen: Ballerina, Wozzeck, Norma og
barneforestillingen Purriot og den forsvunne bronsehesten.

Alban Bergs Wozzeck er et av de betydeligste verkene fra det 20. århundre og settes i scene av den fremragende tyske regissøren Christof Loy. Den musikalske ledelsen er ved vår egen musikksjef Karl-Heinz Steffens.

Wozzeck etterfølges av den store bel canto-operaen som Maria Callas bidro til å gjøre berømt: Bellinis Norma, regi av Sigrid Strøm Reibo.

På Scene 2 tas vi med inn i en vakker, men annerledes familiehistorie i Ballerina – en helt ny opera av den norske
komponisten Synne Skouen. Vi får også et gjensyn med Tryllefløyten, Barberen i Sevilla, La traviata og Tosca. Og som tidligere vil operakompaniet sørge for en god balanse mellom internasjonale talenter og fantastiske, norske kunstnere.

Våren 2018 har jeg gleden av å presentere flere spennende produksjoner. Først ut er Donizettis tragedie Lucia di Lammermoor, i den amerikanske regissøren David Aldens gotiske versjon. Deretter følger Richard Jones' nye produksjon av Mozarts Don Giovanni. I denne mørke og moderne tolkningen får historien en
overraskende vending.

Et av mine mål er å utforske den allerede eksisterende operatradisjonen i Norge. Som første ledd i denne oppdagelsesferden, og som en del av operahusets 10-årsjubileum, har jeg gleden av å presentere en konsertant fremførelse av Ludvig Irgens-Jensens dramatiske symfoni Heimferd fra 1930.

Jeg ser frem til denne spennende sesongen og til å møte dere, vårt publikum!

Påtroppende operasjef Annilese Miskimmon presenterer operasesongen 17/18

BALLETTSJEF LORENTZEN

Velkommen til ny ballettsesong

Denne sesongen går vi dypere inn i det som er blitt Nasjonalballettens DNA: de klassiske ballettene, det beste av det internasjonale repertoaret og det å skape våre egne signaturverk.

Ghosts – Ibsens Gengangere har blitt et slik signaturverk og beveger publikum i inn- og utland. Nå gjør vi klart for en ny Ibsen-klassiker: Hedda Gabler skapes av regissør Marit Moum Aune, med musikk av Nils Petter Molvær.

Våre huskoreografer Jo Strømgren og Alan Lucien Øyen preger repertoaret både på Hovedscenen og Scene 2. Vi får Hamsuns Sult sett gjennom Jo Strømgrens blikk, til ny musikk av Maja Ratkje, som hun selv fremfører på trøorgel på scenen. Alan Lucien Øyen er tilbake med sitt kompani winter guests og et alternativ til Nøtteknekkeren, med juleforestillingen Jingle Horse! Øyen satte avtrykk med balletten Timelapse, som nå kan oppleves sammen to storverk fra Jiří Kylián og William Forsythe.

Kylián preger også sesongen. Når hans 70-årsdag skal feires på hjemmebane i Nederland, er det Nasjonalballetten som er invitert til å danse hans verk. Alle de seks Black & White-ballettene vises først i Oslo og så i Haag når verdenskoreografen Kylián skal hylles.

Yndlingene Nasjonalballetten UNG kan oppleves i Oslo og på turné rundt i landet med dans av Ohad Naharin, George Balanchine og nye verk av Cina Espejord og Kristian Støvind.

Grunnstoffet vårt er og blir likevel den klassiske balletten, og vi gleder oss til å invitere dere inn til Onegin, Svanesjøen, En kveld med Balanchine og Nøtteknekkeren.

Ballettsjef Ingrid Lorentzen presenterer ballettsesongen 17/18

Meld deg på nyhetsbrevet vårt

Velg spilledato for Salget er i gang!

  • Gratis inngang
    /
    Ingen billetter
  • /
    Ingen pause