2. juni

St. Olaf Choir & Orchestra i Operaen

Tradisjonsrikt kor og orkester fra Minnesota

Intro

Velg dato

Fjorten år etter at de besøkte Norge sist kommer St. Olaf Choir og St. Olaf Orchestra fra Minnesota, USA, tilbake til Norge i juni 2019. De to internasjonalt anerkjente ensemblene skal gjennomføre en stor norgesturné i ti norske byer.

A capellakoret St. Olaf Choir

St. Olaf Choir, et blandet kor med 75 medlemmer, er et av de fremste a capella-korene i Amerika. I over et århundre har koret satt standarden for koral fremførelse, og vært ledende i sin klasse.

Ensemblet turnerer årlig både nasjonalt og internasjonalt, og har spilt i flere av de fremste konserthusene i Norge, Frankrike, Sør-Korea, New Zealand, Australia, New York, Washington D.C., Chicago og Los Angeles. St. Olaf Choir har også hatt opptredener ved flere internasjonale festivaler, som Festspillene i Bergen, Seoul Olympic Arts festival og Strasbourg Music Festival.
I tillegg til stor konsertvirksomhet har koret gjennom årene bygget opp et stort bibliotek av innspillinger.

St. Olaf Orchestra, prisvinnende college-orkester

St. Olaf Orchestra, ledet av dirigent Steven Amundson, er et av de beste ensemblene fra St. Olaf College, og har vunnet flere priser blant amerikanske colleger og universiteter. «Et av de beste college-orkestrene i landet», skrev Time Magazine.

Orkesteret er kjent for sine profesjonelle fremførelser av store verker, og spiller jevnlig i kjente konserthus over hele verden, som Carnegie Hall i New York. St. Olaf Orchestra har i dag 80 medlemmer, med et repertoar som inkluderer komponister som Tsjajkovkij, Grieg, Stravinsky og Strauss.

Orkestrets prisvinnende dirigent Steven Amundson har ledet St. Olaf Orchestra i en årrekke siden han startet ved St. Olaf College i 1981. I tillegg til å være musikalsk leder er Amundson en aktiv komponist, og hans verk har blitt fremført nesten 1 000 ganger!

College med norske aner

St. Olaf College ble grunnlagt i 1874 av norske immigrantbønder, og er oppkalt etter Kong Olav den Hellige. St. Olaf College har en helt spesiell relasjon til Norge, og St. Olaf Choir turnerte for første gang til Norge i 1913, da ledet av sin norske dirigent F. Melius Christiansen. Christiansen var immigrant til USA og grunnla collegets nå berømte musikkstudium.

 • Pausebevertning

  Slipp køen foran barene i pausen - bestill pausebevertning på forhånd.

  Bestill pausebevertning
 • Gavekort

  Den perfekte gave til den opera-, ballett- eller musikkinteresserte. Kortene kan brukes på alle forestillingene våre, til omvisninger og i Operabutikken.

  Les mer om gavekort

Kjøp billetter

Velg spilledato for St. Olaf Choir & Orchestra i Operaen

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  150 - 350 NOK
 • /
  1 pause

juni 2019

 • Pausebevertning

  Slipp køen foran barene i pausen - bestill pausebevertning på forhånd.

  Bestill pausebevertning
 • Gavekort

  Den perfekte gave til den opera-, ballett- eller musikkinteresserte. Kortene kan brukes på alle forestillingene våre, til omvisninger og i Operabutikken.

  Les mer om gavekort