Handlekurv Min side
Kansellert

Lise
Davidsen

Lise Davidsen Foto: Ray Burmiston
Kjøp
Spilles
20. desember
SCENE
Hovedscenen
Varighet
2 t / 1 pause

Avlyst konsert – erstattes av gratis strømming

Byrådet i Oslo har forlenget forbudet mot kulturarrangementer til 14. desember. Usikkerheten rundt hva som vil skje etter dette, gjør at vi nå avlyser alle våre planlagte forestillinger og konserter i desember. Nå tar vi i stedet forestillingene hjem til deg. Planen er å strømme konserten med Lise Davidsen, Barberen i Sevilla og Julefryd på operaen.no, og Nøtteknekkeren blir filmet for visning på NRK. Som en julegave fra oss blir strømmevisningene gratis for alle. Mer informasjon om spilletidspunkter kommer neste uke.

Alle som har billetter til avlyste forestillinger og som har betalt med kort, får refusjon automatisk via bank. De som har betalt kontant eller med gavekort, blir kontaktet av oss de nærmeste dagene. Ta kontakt på post@operaen.no om du har spørsmål. Du må regne med noe svartid, siden vi får mange henvendelser disse dagene.

Følg med på operaen.no, Facebook og nyhetsbrevet vårt for nyheter og oppdateringer.

En av vår tids største stemmer 

Opplev Lise Davidsen i verker av Verdi, Wagner, Brahms, Tsjajkovskij, Grieg og Puccini. Christian Ihle Hadland ved klaveret.

«Du kan forvise meg til Naxos hvis hun ikke blir den mest ettertraktede Wagner-sopran i sin generasjon», skrev anmelderen i The Times etter Lise Davidsens opptreden i rollen som Ariadne auf Naxos ved festivalen i Glyndebourne i 2017.

Samme avis var rause med lovordene også etter sangerens debut ved The Metropolitan Opera i New York i fjor høst, i rollen som Lisa i Spar dame: «Davidsens stemme har en silkemyk tekstur, men med et sølvskimmer som gir den en gjennomtrengende søyle.»

Davidsen slo igjennom internasjonalt sommeren 2015, da hun vant både Plácido Domingos sangkonkurranse Operalia og Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Samme år ble hun også trippel-vinner ved Hans Gabor Belvedere Singing Competition i Amsterdam, og har siden den gang gjestet anerkjente operahus som Wiener Staatsoper, Bayerische Staatsoper, Royal Opera House, Covent Garden og The Metropolitan Opera. I 2018 var hun Bergen Filharmoniske Orkesters solistprofil, og vant samme år den prestisjetunge «Young artist of the year» under Gramophone Classical Music Awards. Høsten 2020 medvirket Davidsen også i en direktesendt opptreden i regi av The Metropolitan Opera.

 

Medvirkende

 • Sopran
  Lise Davidsen
 • Klaver
  Christian Ihle Hadland

Program

Program:

 

Giuseppe Verdi:
«
Tu che le vanità» (Don Carlo)

Richard Wagner: 
«Du bist der Lenz» (Die Walküre)

Johannes Brahms:
Aus dem Kirchhofe
Da Unten im Tale
Mädchenlied
Liebestreu
Von ewiger liebe 

Giuseppe Verdi
«Ave Maria» (Otello)

Pjotr Tsjajkovskij:
«Ach, istamilas ja gorem» (Spar dame)

Giuseppe Verdi:
«Pace, Pace, mio Dio» (La forza del destino

Edvard Grieg:
Elegiske dikt, op. 59
Nr. 3 Til en I
Nr. 4 Til en II 

En svane

Giacomo Puccini: 
«Vissi d´arte» (Tosca)
«Sola, perduta, abbandonata» (Manon Lescaut)

A surprise section of Christmas songs

 

Pris
100–600 kr
Salgsstart
I salg 5. nov. kl. 14
 • søndag 20. desember
  18.00 / Hovedscenen
  Kansellert