3.–8. februar

Tet-festivalen

Velkommen til vietnamesisk nyttårsfeiring med KulturKlovnene!

Intro

KulturKlovnene arrangerer en festival for å markere vietnamesernes nyttårsfeiring. Tet betyr nemlig nyttår. Festivalen vil romme en konsert, en utstilling og en nyskrevet musikal. 

Noen av verdens største vietnamesiske artister Mai Thanh Son, Doan Phi, Hoang Thuc Linh, Dan Nguyen, Ha Thanh Xuan, Lam Thuy Van og Y Phuong kommer til konserten Asia - Live in Norway

Utstillingen Domino vil være åpen i Torggata 16 under Tet-festivalen. Her vil publikum få se bilder tatt av fotografen Phuong Costello og tidligere STERK-prisvinner i illustrasjon, Arne Sigmund Skeie. Dette er deres første utstilling i Oslo. Fotoene til Costello viser flere generasjoner vietnamesere og deres liv. Illustrasjonen til Skeie tegner et kunstnerisk kart over alle fluktrutene fra Vietnam etter krigen i 1975. 

Musikalen Domino er skrevet av den norskvietnamesiske duoen Dang Pham og Thuy-Linda Nguyen. Musikalen er hovedsatsingen i Tet-festivalen. Det er en moderne musikal med live musikk. Stykket handler om den mislykkede forfatteren Marco som ved et uhell havner på et cruiseskip. Skipet eies av Regina, en tidligere prinsesse som bærer på en stor hemmelighet. Marco blir forelsket i Adela, Reginas datter, og gjennom henne finner han tilbake til hvem han egentlig er. 

Asia - live in Norway

Konsert med asiatiske toner

I over 25 år har Asia Entertainment vært et av de eldste og mest etablerte produksjonsselskapene utenfor Vietnams grenser. Asia Entertainment er verdens ledende innenfor vietnamesisk musikk med millioner av seere. 

KulturKlovnene vil i samarbeid med Asia Entertainment arrangere ”Asia - Live in Norway” på Den Norske Opera & Ballett tirsdag 3. februar 2015. Det blir en uforglemmelig kveld med noen av de største stjernene i vietnamesisk underholdningsbransje: Mai Thanh Son, Doan Phi, Hoang Thuc Linh, Dan Nguyen, Ha Thanh Xuan, Lam Thuy Van og Y Phuong. 

KulturKlovnene er stolte over å ha den store amerikansk- vietnamesiske komponisten Truc Ho for første gang i Norge. Truc Ho vil gjøre en sjelden opptreden på Operaen, og vi vil få høre noen av hans mest kjente låter under konserten. 

Deler av overskuddet fra konserten vil gå til Senhoa, en organisasjon som kjemper for å bedre levevilkårene til vietnamesiske barn og unge utsatt for menneskehandel i Kambodsja. 

  • / 1 pause
  • 2 forestillinger / Scene 2
Se forestillingsoversikt

Domino

Musikal med KulturKlovnene

KulturKlovnene setter opp musikalen Domino, skrevet av den norsk-vietnamesiske duoen Dang Pham og Thuy-Linda Nguyen. 

Domino handler om den mislykkede forfatteren Marco som ved et uhell havner på et cruiseskip og ender midt i et trekant- og kjærlighetsdrama med kjæresteparet Adela og Filip. Cruiseskipet eies av Regina, en tidligere prinsesse som bærer på en stor hemmelighet: en svart diamant. Den kjente cruiseskipsstjerna Joanna og paret William og Susanne forsøker å stjele denne. Her venter både kjærlighetskvaler, spenning og dramatikk. 

I 2012 satte KulturKlovnene opp sin første egenskrevne musikal Under Samme Himmel med en flerkulturell produksjon. Alle forestillingene gikk for fulle hus og tilbakemeldingene var overveldende. Dette ga motivasjon for å satse igjen, og denne gangen satse enda større. I februar 2015 vil 16 flerkulturelle og etnisk norske ungdommer stå sammen på Scene 2. 

  • / 1 pause
  • 5 forestillinger / Scene 2
Se forestillingsoversikt