3. februar

Truls Mørk og Håvard Gimse

Syngende cello og gnistrende klaverspill

Intro

Velg dato

Cellisten Truls Mørk har for lengst vist seg som en av våre mest berømte landsmenn. Nå inviterer han til solokonsert i Operaen, sammen med pianisten Håvard Gimse.

«Truls Mørk drysser stjernestøv i krokene av Saint-Saëns cellokonserter», skrev Aftenpostens anmelder etter den siste plateutgivelsen i desember 2015. Med sine lidenskapelige tolkninger av celloverkene spiller cellisten konserter over store deler av verden, både som kammermusiker og solist med de største orkestrene. Comebacket hans i 2011, etter lengre tids sykefravær, viste at han fortsatt er å betrakte som en av vår tids fremste cellister.

Ridder og professor

Mørk markerte seg tidlig, blant annet som den første skandinaviske finalist og prisvinner i den internasjonale Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva i 1982. Han er en fremragende kammermusiker med opptredener ved de mest prestisjetunge kammermusikkfestivaler. Hans dyptloddende tolkninger av både det klassiske repertoaret og samtidsmusikk har høstet mange rosende anmeldelser. I 1998 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden, og i tillegg til sine mange opptredener er han nå også professor ved Norges musikkhøgskole.

Solist, kammermusiker og akkompagnatør

Pianisten Håvard Gimse er også en av våre musikere som har gjort seg gjeldende i både inn- og utland, med sitt med sitt brede og allsidige repertoar. Han er ettertraktet både som solist og kammermusiker, i tillegg til at flere av Skandinavias beste klassiske artister foretrekker ham som sin akkompagnatør. Han har gitt konserter på mange av verdens mest prestisjetunge konsertscener, og har mottatt en rekke prestisjetunge priser i Norge og Skandinavia, blant andre Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996 og Sibeliusprisen i 2004. Under Festspillene i Bergen i 2011 ble han sammen med Truls Mørk tildelt Kritikerprisen for sin framførelse av Beethovens samlede cellosonater.

 

Kjøp billetter

Velg spilledato for Truls Mørk og Håvard Gimse

 • Scene
  :
  Hovedscenen
 • Pris
  :
  100 - 495 NOK
 • /
  1 pause

februar 2019

Kjøp et abonnement som inkluderer Truls Mørk og Håvard Gimse

Velg selv Skal du på fem eller flere forestillinger, lønner det seg å kjøpe et Velg selv-abonnement!
Pris avhenger av valgte forestillinger