Truls Mørk

En av vår tids fremste cellister på Hovedscenen 

Intro

  • / 1 pause
  • / Hovedscenen / Konsert

Truls Mørk er for lengst en av våre mest berømte landsmenn. Med sin fyldige og syngende celloklang har han erobret verden med sitt spill. Nå inviterer han endelig til solokonsert i Operaen.

«Truls Mørk drysser stjernestøv i krokene av Saint-Saëns cellokonserter», skrev Aftenpostens anmelder etter densiste plateutgivelsen i desember 2015. Med sine lidenskapelige tolkninger av cellolitteraturen spiller cellisten konserter over store deler av verden, både som kammermusiker og solist med de største orkestrene. Comebacket hans i 2011, etter lengre tids sykefravær, viste at han fortsatt er å betrakte som en av vår tids fremste cellister.

Mørk markerte seg tidlig, blant annet som den første skandinaviske finalist og prisvinner i den internasjonale Tsjajkovskij-konkurransen i Moskva i 1982. Han er en fremragende kammermusiker med opptredener ved de mest prestisjetunge kammermusikkfestivaler, og hans dyptloddende tolkninger av både det klassiske repertoaret og samtidsmusikk har høstet mange rosende anmeldelser. I 1998 ble han utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs orden, og han er nå  ̶  i tillegg til sine mange opptredener  ̶  også professor ved Norges musikkhøgskole.

  • Gratis introduksjon en halvtime før konsertstart