Handlekurv Min side
Ultima 2019:

Time Time Time

Kjøp
Spilles
13. september
SCENE
Scene 2
Varighet
1 t 10 min

Vi er besatt av tiden som fenomen!

Tidsbegrepet står sentralt når det gjelder opplevelsen av musikk, og dette verket inkluderer to av dagens mest radikale tenkere – en fra det avantgardistiske musikkfeltet, og den andre fra moderne filosofi.

 De har slått seg sammen for å produsere et stykke som utforsker mange forskjellige aspekter ved tid og parallelle universer. Det ambisiøse og omfattende verket henspiller på små og store fenomen som reflekterer menneskets besettelse med tid – fra anti-aldringskremer og fertilitetsmonitorer til svarte hull, klokken som tikker mot global oppvarming, og kunstig intelligens.

Den irske komponisten og performance-kunstneren Jennifer Walshe benytter seg av muntlige bevissthetsstrømmer som skjuler underlige logiske mønstre. Den britiske filosofen Timothy Mortons har blant annet skrevet bøkene Hyperobjects og Being Ecological. TIME TIME TIME er basert på hans studier av massedistribuerte objekter som overgår det lokale. Verket fremføres av et internasjonalt ensemble av musikere som inkluderer M.C. Schmidt (Matmos), Lee Patterson, Aine O’Dwyer og de to norske duoene Streifenjunko og Vilde&Inga, i tillegg til Jennifer Walshe og Timothy Morton.

Et samarbeid mellom Ultima, Sonic Acts, MaerzMusik, Borealis og London Contemporary Music Festival / Serpentine Galleries Støttet av Kulturrådet, Arts Council of Ireland og the Performance Arts Fund NL, Ernst von Siemens Musikstiftung. Bestilt som en del av Re-Imagine Europe, støttet av Creative Europe programme of the European Union.

Pris
100–250 kr
  • fredag 13. september
    20.30 / Scene 2