Handlekurv Min side

Valkyrien
1. akt

Kjøp
Spilles
10. september–13. september
SCENE
Hovedscenen
Varighet
1 t 15 min

Konsert-framføring av Wagners mektige musikk

Alle store fortellinger består av mange små – også Wagners Nibelungenringen. Operaorkestret og tre sterke solister framfører Valkyriens 1. akt: en historie om Siegmund, Sieglinde og kjærligheten som overvinner alt.

Nibelungenringen handler om den store kampen mellom makt og kjærlighet, satt til Wagners fantastiske musikk. Den består av fire operaer, som spenner over 15 timer, men også av mange små fortellinger, som i seg selv er sterke musikkdrama.

Én av disse finner vi i 1. akt i den andre operaen i syklusen, Valkyrien. Denne akten har ofte blitt framført alene, i konsertform. Her møter vi for første gang kjærligheten som til slutt ender hele verket – og endrer hele verdenen.

En intens handling

Siegmund og Sieglinde– barn av gudenes konge Wotan og en menneskekvinne – er tvillinger,men ble atskilt da de var små og vet det derfor ikke selv. De to er en del av en større plan Wotan har om å få tilbake ringen smidd av gullet som gir all makt, men krever at man forsaker kjærlighet til evig tid.

Sieglinde har blitt bortført og solgt som kone til krigeren Hunding. Siegmund er på flukt og har søkt ly i fienden Hundings hus, men bare Hundings kone, Sieglinde, er hjemme. Uvitende om at de er søsken, forelsker de seg i hverandre. Hunding prøver å være gjestfri, selv om han skjønner hvem denne fremmede er, og ser spenningen som oppstår mellom ham og kona. Den dagen de to giftet seg stakk Wotan et sverd inn i et tre som vokser i stua deres. Ingen har klart å trekke det ut – ingen før Siegmund. Sieglinde skjønner det er ham hun har ventet på, han som gjør henne hel.

Opplev erfarne Wagner-sangere på scenen

Den svenske sopranen Elisabet Strid, som tidligere har gjestet Operaen i Tannhaüser, gjorde sitt internasjonale gjennombrudd som Sieglinde i Riga 2010. Senere har hun sunget rollen ved operahus som Teatro Real de Madrid, Deutsche Oper am Rhein, Kungliga Operan, Stockholm, og Lyric Opera of Chicago. i 2010. Den danske tenoren Magnus Vigilius har tidligere sunget Siegmund ved blant annet Teatro di San Carlo, Napoli og Theater Kiel. Både han og Nasjonaloperaens egen Jens-Erik Aasbø, i rollen som Hunding, skulle opptrådt i den avlyste Bayreuth-festivalen i 2020. 

 • Rullestolbrukere må kjøpe billetter via Operaens kundesenter, på telefon: 21 42 21 21
 • Vi tar smittevern på største alvor og har laget gode rutiner for å ivareta publikum og ansatte. 

Medvirkende

 • Musikk og libretto
  Richard Wagner
 • Musikalsk ledelse
  Patrik Ringborg
 • Medvirkende
  Operaorkestret

Roller

Siegmund: Magnus Vigilius
Sieglinde: Elisabet Strid
Hunding: Jens-Erik Aasbø

Pris
100–500 kr
Salgsstart
25. juni kl. 12
 • torsdag 10. september
  19.00 / Hovedscenen
  Utsolgt
 • søndag 13. september
  15.00 / Hovedscenen
  Kjøp Få billetter