Adrian Angelico

Intro

Kort bio

Rolle:

Mezzosopran

Mezzosopranen Adrian Angelico tilhører den nye generasjonens norske operasangere som arbeider både nasjonalt og internasjonalt med stor fremgang. Han debuterte ved Royal Opera House Covent Garden i juni 2014 i den utfordrende rollen som Marquise de Merteuil i Luca Francesconis moderne opera Quartett, en rolle som han gjentok i 2017 både i Frankrike, Italia og USA.

Andre viktige debuter inkluderer Bregenz Festival i 2010 i to Mieczysław Weinbergs operaer: Die Passagierin og Das Portrait, rollen som Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den 4. nattevakt ved Den Norske Opera & Ballett og på turné til Savonlinna Opera Festival, og rolledebuten som Carmen ved Musikkteateret i Trondheim i 2015.

Adrian Angelico mottok to spesialpriser ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2009. I 2017 mottok han Norges største operapris, Wilhelmsen-prisen, på 300 000 kr. Han har studert ved Royal College of Music og Benjamin Britten International Opera School i England og vært en del av Operastudioen i Zürich.

I løpet av de siste par årene har Angelico sunget Le Prince Charmant i Massenets Cendrillon (Lidal North Opera Workshop i Oslo), Maddalena i Rigoletto ved OscarsborgsOperaen, tittelrollen ved verdenspremieren av NORA – too late av Du Wei og Jon Fosse i Tianjin, Kina og på norgesturné, Cherubino i Figaros bryllup ved Operaen i Kristiansund og ved Den Norske Opera & Ballett, og Flora i La traviata på Royal Opera House Covent Garden.

2017 debuterte han som Der Komponist i Richard Strauss' opera Ariadne auf Naxos ved Arctic Opera i Bodø/Tromsø.

Våren 2018 debuterte Adrian ved Kungliga Operan i Stockholm som Octavian i Richard Strauss' opera Rosenkavaleren. Han debuterer i tillegg ved Göteborgsoperan i 2019 som Cherubino i Mozarts Figaros bryllup.

Fremtidige opptredner