Anders Lorentzson

Bass-baryton / Bass

Intro

Anders Lorentzson er en del av solistensemblet av GöteborgsOperan hvor han har sunget roller som Figaro i Figaros bryllup, Leporello i Don Giovanni, Osmin i Bortførelsen fra Seraillet, Mephistopheles i Faust, Colline i La bohème, Scarpia i Tosca, Kongen i Aida, Banco i Macbeth, Philip II i Don Carlo, Wotan i Valkyrien, Hans Sachs i Mestersangerne fra Nürnberg, Oroveso i Norma, samt tittelrollene i Den flygende hollender og Falstaff.

 

Forrige sesong han dekket for rollene som Sarastro i Tryllefløyten og Pogner i Mestersangerne fra Nürnberg ved Metropolitan Opera og i løpet av våren 2015 vendte han tilbake til GöteborgsOperan i tittelrollen i Ridder Blåskjeggs borg. Han har også gjort Kolenaty i Tilfellet Makropulos i Göteborg og Arkel i Pelléas og Mélisande ved Kungliga Operan i Stockholm, og ved Den Norske Opera & Ballett våren 2017. 

 

Anders Lorentzson har tidligere sunget ved Kungliga Operan i roller som Sparafucile i Rigoletto, Titurel i Parsifal, Basilio i Barberen i Sevilla og Kommandanten i Don Giovanni.

 

Han har gitt gjesteopptredener ved Malmö Opera, Drottningholm slott, operaen i Vilnius, festivalen i Savonlinna Festival, Bolshoi i Moskva, ved nasjonaloperaen Praha, samt ved operahusene i Ljubljana, Ravenna og Taipei.

 

På konsertsiden har Anders Lorentzson sunget i verker som Händels Messias, Mozarts Requiem, Haydns Skapelsen og Verdis Requiem.